Siirry sisältöön
Oma Pohjantähti

Ohimenevän ja pysyvän työkyvyttömyyden vakuutus

Jottei sairastuminen romuta talouttasi

Yrittäjälläkin on oikeus sairauslomaan. Ohimenevän työkyvyttömyyden vakuutus varmistaa, että pärjäät toipilasaikana rahallisesti. Jos taas sairaus tai tapaturma vie sinulta mahdollisuuden tehdä töitä, pysyvän työkyvyttömyyden vakuutuksesta saat kertakorvauksen.

Ohimenevän työkyvyttömyyden vakuutus – parempi korvaus sairastamisen ajalta

Voit yrittäjänä turvata taloudellisen tilanteesi pitkän sairausloman varalta ottamalla ohimenevän työkyvyttömyyden vakuutuksen. Turvan suuruus lasketaan työtulosi perusteella, ja korvauksella voit paikata menetettyjä tuloja.

Saat sairausloma-ajalta myös Kelan maksamaa sairauspäivärahaa. Sairauspäivärahan perustana on yrittäjän osalta vahvistettu YEL-työtulo ja sairauspäivärahan määrä riippuu täysin siitä, millä tasolla YEL-työtulosi on. Esimerkiksi 10 000 euron YEL-työtulolla sairauspäiväraha on 29 euroa arkipäivältä eli noin 724 euroa kuukaudessa ennen veroja (vuonna 2021).

Ohimenevän työkyvyttömyyden vakuutusta kannattaakin ajatella YEL-vakuutuksen täydentäjänä.

Pohjantähden yritysasiakkaille ohimenevän työkyvyttömyyden vakuutuksen myöntää Aktia Henkivakuutus Oy.

Pysyvän työkyvyttömyyden vakuutuksen kertakorvaus täydentää taloudellista turvaasi

Vakuutus pysyvän työkyvyttömyyden varalta antaa taloudellista turvaa sinulle ja perheellesi, jos käy niin huonosti, että sairaus tai tapaturma vie sinulta kokonaan mahdollisuuden tehdä töitä.

Jos jäät yrittäjän työstä työkyvyttömyyseläkkeelle, eläkkeen määrä lasketaan YEL-työtulon perusteella. Työkyvyttömyyseläkkeellä tulot jäävät kuitenkin huomattavasti pienemmiksi kuin työssä ollessa.

Pysyvän työkyvyttömyyden vakuutus täydentää yrittäjän taloudellista turvaa työkyvyttömyyseläkkeelle joutumisen vuoksi. Saat kertakorvauksen, kun työeläkeyhtiösi myöntää lakisääteisen työkyvyttömyyseläkkeen. Kertakorvauksen summa on 20 00–1 000 000 euroa riippuen siitä, minkä suuruisen vakuutuksen olet ottanut. Se auttaa sinua sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen.

Pohjantähden yritysasiakkaille pysyvän työkyvyttömyyden vakuutuksen myöntää Aktia Henkivakuutus Oy.

Hoida vakuutusasiasi kätevästi Oma Pohjantähdessä

Miksi valita Pohjantähden työkyvyttömyysvakuutus?

pino kolikoita

Voit vaikuttaa ohimenevän...

Vakuutuksen hintaan vaikuttavat yrittäjän ikä, omavastuuaika sekä se, minkä suuruista päiväkorvausta tarvitset sairausloman aikana paikkaamaan menetettyjä tuloja. Voit määritellä päiväkorvauksen suuruuden 20 eurosta 400 euroon päivältä. Myös omavastuuajan pituuden voit valita itse.

rahasäkki ja kolikoita

...sekä pysyvän työkyvyttömyysvakuutuksen hintaan

Voit päättää itse vakuutuksen kertakorvaussumman. Vakuutuksen hintaan vaikuttaa myös yrittäjän ikä. Yhteyshenkilösi on sinua varten. Hän auttaa sinua määrittelemään vakuutustarpeesi.

Mies hymyilee ja kättelee toista miestä.

Omaan yhteyshenkilöön tyytyväiset asiakkaat

Meillä jokainen yritys saa oman tutun yhteyshenkilön. Asiakkaamme kertovatkin usein, että tämä on yksi parhaista jutuista! Asiointia helpottaa huomattavasti, kun kaikkea ei tarvitse aina kerrata alusta asti uudelleen.

Kiinnostuitko? Anna meidän auttaa sinua!

Usein kysyttyä ohimenevän ja pysyvän työkyvyttömyyden varalta otettavista vakuutuksista

Pitääkö minun täyttää terveysselvitys?
Maksanko vakuutuskorvauksesta veroa?
Mistä ostan työkyvyttömyysvakuutuksen?
Minkä ikäisenä voin saada työkyvyttömyysvakuutuksen?
Kuinka kauan työkyvyttömyysvakuutus on voimassa?
Milloin voin hakea korvausta työkyvyttömyysvakuutuksesta?
Miten haen korvausta työkyvyttömyysvakuutuksesta?
Miten työkyvyttömyysvakuutuksesta maksettavaa korvausta verotetaan?