Siirry sisältöön
Poikkeuksia korvauspalveluiden puhelinpalvelussa.

Kiinteistökorvauksissa palvelemme ajalla 15.1.-1.3. puhelimitse klo 12-16. Poikkeuksena 27.2. ja 29.2., jolloin kiinteistölinjat ovat poikkeuksellisesti suljettu. Henkilökorvauksien osalta puhelinpalvelu on suljettu torstaisin ajalla 19.-29.2.2024.

Oma Pohjantähti
Lapsen sideharsolla paikattu polvi

Henkilövahinko liikenteessä

Vapaa-ajalla liikenteessä sattunut henkilövahinko

Liikennevakuutus korvaa liikennevahingossa aiheutuneet henkilövahingot sekä liikennevahingon syyttömän osapuolen ajoneuvolle ja omaisuudelle aiheutuneet vahingot. Liikennevahingon syylliselle osapuolelle aiheutunut esinevahinko käsitellään ajoneuvon mahdollisen vapaaehtoisen vakuutuksen perusteella.

Työssä tai työmatkalla liikenteessä sattunut henkilövahinko

Työssä tai työmatkalla sattuneet liikenteen henkilövahingot käsitellään aina ensisijaisesti työnantajan työntekijöilleen ottaman lakisääteisen työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen perusteella. Ilmoita sattuneesta liikennevahingosta työnantajallesi. Työnantajasi tekee asiasta vahinkoilmoituksen työtapaturmavakuutusyhtiöön.

Syyttömän osapuolen ajoneuvolle ja omaisuudelle aiheutuneet vahingot korvataan liikennevakuutuksesta. Ilmoita meille työtapaturmavakuutusyhtiön nimi sähköpostitse.

Tutustu myös Kolari tai muu vahinko –sivuun.

Tee vahinkoilmoitus Oma Pohjantähdessä

Toimi näin

1

Hakeudu lääkärinhoitoon

  • Mikäli olet vahingon sattumisen jälkeen käynyt lääkärin hoidossa, laskutetaan aiheutuneet hoitokulut usein suoraan vakuutusyhtiöltä. Mikäli lasku liikennevahingon takia saamastasi hoidosta kuitenkin lähetetään suoraan sinulle, niin maksa lasku ensin itse, ja ilmoita siitä vahinkoilmoituksessa.
  • Mikäli olet vasta hakeutumassa hoitoon liikennevahingon takia, voit vapaasti valita hoitolaitoksen.
2

Odota maksusitoumusta ennen tarkempia tutkimuksia

  • Liikennevakuutusyhtiö myöntää maksusitoumuksen mahdollisiin jatkotutkimuksiin tai hoitoihin. Maksusitoumuspyyntö myönnetään lääkärin kirjoittaman hoitotekstin perusteella. Odota maksusitoumuksen myöntämistä ennen tarkempiin tutkimuksiin tai hoitoihin hakeutumista.
3

Hae korvausta muista kuluista

  • Mikäli sinulle on liikennevahingon vuoksi aiheutunut esimerkiksi lääke- tai matkakuluja, täytä vahinkoilmoitus Oma Pohjantähdessä. Käsiteltyämme vahinkoilmoituksesi, saat tiedon korvattavuudesta.
4

Ilmoita vahingosta

  • Mikäli olet liikennevahingon syyllinen osapuoli, täytä vahinkoilmoitus Oma Pohjantähdessä.
  • Mikäli olet liikennevahingon syytön osapuoli, selvitä syylliseltä osapuolelta vahinkoa käsittelevä vakuutusyhtiö ja ilmoita yhteystietosi kyseiseen yhtiöön tällä lomakkeella.
  • Mikäli liikennevahingon syyllisyys on vielä epäselvä, voit hakea korvausta sen ajoneuvon liikennevakuutuksesta, jossa olit kuljettajana tai matkustajana.
Turkoosi lankakera ja puikot, jossa keskeneräinen työ
Hoida vakuutusasiasi vaikka keskellä yötä
Oma Pohjantähdessä hoidat esimerkiksi muutokset ja korvaushakemukset silloin, kun sinulle sopii.