Lähikuva moottoripyörän renkaasta

Kolari ajoneuvolla

Liikennevahingosta puhutaan silloin, kun onnettomuudessa sattuu henkilövahinkoja tai on osallisena myös muitakin osapuolia, kuten toinen ajoneuvo, toisen henkilön omaisuutta, pyöräilijä tai jalankulkija. Liikennevakuutuksesta korvataan henkilövahingot sekä liikennevahingossa osallisena olleen syyttömän osapuolen omaisuusvahingot. Liikennevahingossa syyllinen osapuoli tekee vahinkoilmoituksen omaan vakuutusyhtiöönsä. Mikäli syyllisyys on epäselvä, molemmat osapuolet tekevät vahinkoilmoituksen omaan yhtiöönsä ja vakuutusyhtiöt ratkaisevat syyllisyyden.

Omalle ajoneuvolle voi sattua vahinkoja myös ilman muita osallisia. Tällöin puhutaan kaskovahingosta. Oman ajoneuvosi törmäysvakuutuksesta korvataan omalle ajoneuvollesi tapahtuneet vahingot.

Hoida vakuutusasiasi kätevästi Oma Pohjantähdessä

Toimi näin

1

Kirjaa muistiin liikennevahingossa vastapuolena olevan yhteystiedot ja ajoneuvon rekisteritunnus

Kaikki muistiin kirjatut asiat helpottavat korvauskäsittelyä. Tämän vuoksi kirjaa muistiin myös paikalla todistajaksi ilmoittautuneen yhteystiedot. Ota myös valokuvia vahinkopaikalta ja osallisina olleista ajoneuvoista, mikäli mahdollista.

2

Vie ajoneuvo tarkastettavaksi

Ajoneuvon vauriot on tarkastettava aina ennen korjausta. Voit itse valita haluamasi korjaamon. Korjaamo toimittaa korjauskustannuslaskelman Pohjantähteen.

Mikäli ajoneuvosi on yli 10 vuotta vanha, tee tarkastuspyyntö osoitteella autotarkastus@pohjantahti.fi

3

Mikäli ajoneuvosi on ajokelvoton

Mikäli ajoneuvosi on ajokelvoton vahinkotapahtuman jälkeen, ota yhteyttä SOS Hinauksen hinaus- ja tiepalvelupäivystykseen. Palvelu on käytössäsi ympäri vuorokauden numerossa 0800 139 139.

4

Jos olet kolarin syytön osapuoli

Jos olet kolarissa syytön osapuoli, ota yhteyttä syyllisen ajoneuvon liikennevakuutusyhtiöön. Vakuutusyhtiö käsittelee vahingon ja antaa korvauspäätöksen.

5

Ilmoita vahingosta

Ilmoita vahingosta Oma Pohjantähden kautta. Oma Pohjantähdessä pääset täyttämään vahinkoilmoituksen.

Hoida vakuutusasiasi vaikka keskellä yötä
Oma Pohjantähdessä hoidat esimerkiksi muutokset ja korvaushakemukset silloin, kun sinulle sopii.