Siirry sisältöön
Konttorimme palvelevat ainoastaan ajanvarauksella. Voit varata ajan turvalliseen konttoriasiointiin numerosta 020 763 4010.
Oma Pohjantähti
Kipsattu jalka tapaturman jälkeen

Työntekijän tapaturma työssä tai työmatkalla

Työntekijän tapaturma työssä tai työmatkalla – ohjeet työnantajalle

Työnantajan työtapaturma- ja ammattitautivakuutus korvaa työntekijälle työssä, työntekopaikan alueella, työmatkalla sekä ruokailu- tai virkistystauolla sattuneita tapaturmia. Lisäksi vakuutuksesta korvataan työhön liittyvissä tietyissä erityistilanteissa, esimerkiksi koulutustilaisuudessa tai virkistystilaisuudessa sattuneita tapaturmia. Tapaturmien lisäksi työnteon yhteydessä aiheutuneita lihaksen tai jänteen kipeytymisiä korvataan tietyin edellytyksin.

Vakuutuksesta korvataan mm. sairaanhoitokuluja, sairausajan palkkakuluja työnantajalle, sairaanhoidon matkakuluja, lääkekuluja sekä eräitä esinevahinkoja, esimerkiksi tapaturmassa rikkoutuneet silmälasit.

Tee vahinkoilmoitus Oma Pohjantähdessä

Toimi näin

1

Ilmoita vahingosta

Kun työntekijäsi ilmoittaa sinulle työssä tai työmatkalla sattuneesta tapaturmasta, täytä vahinkoilmoitus Oma Pohjantähdessä kymmenen arkipäivän kuluessa. Voit lähettää vahinkoilmoituksen liitteenä A-todistukset ja mahdolliset maksukuitit.

2

Ohjeista työntekijää

Jos työntekijäsi tarvitsee sairaanhoitoa, neuvo hakeutumaan työterveyshuoltoon, lähimmälle terveysasemalle tai lähimpään yksityiseen hoitolaitokseen. Pyydä työntekijää kertomaan hoitolaitoksessa yrityksenne nimi ja että kyse on työtapaturmasta, jotta hänen ei tarvitse maksaa hoitokäyntiä itse.

Jos työntekijäsi tarvitsee kiireellistä hoitoa, kehota hakeutumaan päivystykseen.

Tarvitsemme vahinkoasian ratkaisemiseksi vahinkoilmoituksen lisäksi mm. hoitokäyntien potilaskertomukset, jotka saamme hoitolaitoksilta.

3

Toimita lisätietoja

Jos tarvitsemme asian ratkaisemiseksi lisätietoja, pyydämme niitä sinulta, työntekijältäsi tai hoitolaitokselta. Pyydämme vastaamaan tiedusteluihimme mahdollisimman pian.

Voit lähettää asiakirjoja, esimerkiksi palkkatietoja, maksukuitteja, A-todistuksia sekä muita saamiasi tai pyytämiämme lisäselvityksiä suojatussa sähköpostissa.

Turkoosi lankakera ja puikot, jossa keskeneräinen työ
Hoida vakuutusasiasi vaikka keskellä yötä
Oma Pohjantähdessä hoidat esimerkiksi muutokset ja korvaushakemukset silloin, kun sinulle sopii.