Siirry sisältöön
Oma Pohjantähti
Kirjoja ja vihkoja pinossa

Toiselle aiheutettuun vahinkoon

Toiselle aiheutettu vahinko

Vastuuvakuutuksesta korvataan toiselle aiheuttamiasi henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet voimassa olevan oikeuden mukaan vahingonkorvausvastuussa. Vakuutuksesta ei kuitenkaan korvata esimerkiksi sinulla tai perheenjäsenelläsi hallussa olleelle omaisuudelle aiheutettuja vahinkoja. Perehdy tarkemmin vastuuvakuutuksen sisältöön täältä.

Mikäli kyseessä on vastuuvakuutuksen piiriin kuuluva vahinko, Pohjantähti selvittää puolestasi korvausvastuusi sekä aiheutuneen vahingon määrän ja maksaa mahdolliset korvaukset vahingonkärsineelle.

Mikäli olet vahinkoa kärsinyt osapuoli, esitä korvausvaatimuksesi vahingon aiheuttajalle. Jos vahinko on jo Pohjantähdessä vakuutuksenottajan ilmoituksen perusteella käsiteltävänä, voit asioida vahingosta suoraan meidän kanssamme.

Tee vahinkoilmoitus Oma Pohjantähdessä

Toimi näin

1

Ilmoita vahingosta

Täytä vahinkoilmoituksen tapahtumatietoja koskevat kohdat yksityiskohtaisesti ja huolellisesti. Kerro erityisesti, mistä syystä vahinko tapahtui. Ilmoita myös vahingonkärsineen nimi ja yhteystiedot. Tarvittaessa olemme häneen yhteydessä. Vahingonkärsineelle voit kertoa, että olet antanut asian Pohjantähdelle käsiteltäväksi.

2

Tarvittavat asiakirjat

Liitä vahinkoilmoituksen liitteeksi vahingonkärsineen korvausvaatimus, vahingoittuneen omaisuuden korjauslasku tai korjauskustannusarvio sekä muut mahdolliset lisäselvitykset. Henkilövahingossa tarvitsemme vahingonkärsineen sairauskertomukset ja tositteet aiheutuneista kuluista tai muista menetyksistä. Jos sinula ei ole edellä mainittuja asiakirjoja, voimme pyytää ne vahingonkärsineeltä. Mikäli kyseessä on poliisin tutkima asia, toimita meille tutkintailmoitus tai esitutkintapöytäkirja.

3

Muista myös mahdollinen vahinkotarkastus

Ennen vahingoittuneen omaisuuden korjaamista meille tulee varata mahdollisuus tarkastaa vahinko. Vahingonkärsineen tulee kuitenkin rajoittaa lisävahinkojen syntyminen tarpeen mukaisilla välttämättömillä toimenpiteillä.

Turkoosi lankakera ja puikot, jossa keskeneräinen työ
Hoida vakuutusasiasi vaikka keskellä yötä
Oma Pohjantähdessä hoidat esimerkiksi muutokset ja korvaushakemukset silloin, kun sinulle sopii.