Kipsattu jalka tapaturman jälkeen

Tapaturma työssä tai työmatkalla

Työntekijän ja yrittäjän ohjeet

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus korvaa työntekijälle ja yrittäjälle työssä, työntekopaikan alueella, työmatkalla sekä ruokailu- tai virkistystauolla sattuneita tapaturmia. Lisäksi vakuutuksesta korvataan työhön liittyvissä tietyissä erityistilanteissa, esimerkiksi koulutustilaisuudessa sattuneita tapaturmia. Tapaturmien lisäksi työnteon yhteydessä aiheutuneita lihaksen tai jänteen kipeytymisiä korvataan tietyin edellytyksin.
Vakuutuksesta korvataan mm. sairaanhoitokuluja, päivärahaa ansionmenetyksestä, sairaanhoidon matkakuluja, lääkekuluja sekä eräitä esinevahinkoja, esimerkiksi tapaturmassa rikkoutuneet silmälasit.

Tee vahinkoilmoitus Oma Pohjantähdessä

Toimi näin

1

Ilmoita esimiehellesi

Ilmoita tapaturmasta viipymättä esimiehellesi, joka täyttää vahinkoilmoituksen Oma Pohjantähdessä.

Jos olet yrittäjä, täytä vahinkoilmoitus Oma Pohjantähdessä viimeistään 30 päivän kuluessa vahinkopäivästä.

2

Varaa aika lääkäriin

Jos tarvitset sairaanhoitoa, mene omaan työterveyshuoltoon, lähimmälle terveysasemalle tai lähimpään yksityiseen hoitolaitokseen. Muista kertoa hoitolaitoksessa yrityksen nimi, jossa työskentelet ja että kyse on työtapaturmasta, jotta sinun ei tarvitse maksaa hoitokäyntiä itse.

Jos tarvitset kiireellistä hoitoa, hakeudu päivystykseen.

3

Toimita maksukuitit

Jos maksat itse sairaanhoitokuluja, esimerkiksi lääkkeitä- ja hoitotarvikkeita, lähetä reseptit ja kuitit yhtiöömme.

Jos haet sairaanhoidosta aiheutuneita matkakuluja lähetä selvitys, jossa mainitset matkapäivän, matkan tarkoituksen, kulkuvälineen ja kilometrimäärän, jos käytät omaa autoa. Toimita mahdolliset matkaliput ja kuitit selvityksesi mukana. Korvaamme oman auton käytöstä aiheutuneista matkakuluista puolet verohallinnon vuosittain vahvistaman kilometrikorvauksen määrästä.

Vakuutuksesta korvataan tiettyjä esinevahinkoja, kuten tapaturman yhteydessä särkyneitä silmälaseja. Hanki optikolta todistus ja kustannusarvio silmälasien korjattavuudesta tai jos laseja ei voi korjata, pyydä kustannusarvio uusista silmälaseista.

Voit lähettää asiakirjoja vahinkoilmoituksen liitteenä Oma Pohjantähdessä. Jos lähetät selvityksen myöhemmin, lähetä asiakirjat suojatussa sähköpostissa ja säilytä alkuperäiset maksukuitit itselläsi. Jos lähetät selvityksiä postitse, toimita kuitit alkuperäisinä. Hae korvausta kuluista vuoden kuluessa.

4

Jos tarvitset jatkotutkimusta tai -hoitoa

Jos lääkärisi määrää sinulle vamman tutkimiseksi tai hoitamiseksi magneettitutkimuksen, fysikaalisen hoidon, leikkauksen tai muun vastaavan tavanomaista lääkärikäyntiä laajemman tutkimuksen tai hoidon, lääkärisi lähettää maksusitoumuspyynnön yhtiöömme. Odota maksusitoumuksemme ennen tutkimusta tai hoidon aloittamista.

Jos haet maksusitoumusta fysikaaliseen hoitoon, lähetä lääkärin antama tutkimus- ja hoitomääräys suojatussa sähköpostissa tai kopio postitse. Fysioterapian yhteistyökumppanimme on FysiPartners, joka ottaa sinuun yhteyttä saatuaan maksusitoumuksemme.

5

Odota korvauspäätös

Jos tarvitsemme sinulta lisätietoja, otamme sinuun yhteyttä. Pyydämme sinua vastaamaan selvityspyyntöihimme mahdollisimman pian.  Tarvitsemme vahinkoasiasi ratkaisemiseksi mm. hoitokäyntiesi potilaskertomukset, jotka saamme hoitolaitoksilta.

Lähetämme sinulle korvauspäätöksen, kun vahinkoasiasi on ratkaistu.

Hoida vakuutusasiasi vaikka keskellä yötä
Oma Pohjantähdessä hoidat esimerkiksi muutokset ja korvaushakemukset silloin, kun sinulle sopii.