Valoisa skandinaavinen piha järven rannalla

Murto, varkaus tai ilkivalta

Kodin rikosvakuutuksesta korvataan vakuutusehdoissa määritellyt murto-, varkaus- ja ilkivaltatapaukset. Vahinkoasiasi käsitellään vahinkoilmoituksen ja muiden lisätietojen perusteella. Kun ilkivalta on kohdistunut rakennukseen, rakenteilla olevan rakennuksen materiaaleihin tai tontin rakenteisiin, dokumentoi mahdollisuuksiesi mukaan kohde valokuvaamalla. Jos asut taloyhtiössä ja vahinko kohdistuu rakennukseen, ota yhteys huoltoyhtiöön tai isännöitsijään. Löydät alta tarkempia ohjeita.

Tee vahinkoilmoitus Oma Pohjantähdessä

Toimi näin

1

Tee poliisille rikosilmoitus

Rikosvahingoissa tarvitsemme poliisille tehdyn tutkintailmoituksen vahingon käsittelyä varten. Vahinkoilmoitusta täyttäessäsi liitä rikosilmoitus vahinkoilmoitukseen. Rikosilmoituksen voit tehdä poliisille sähköisen palvelun kautta.

2

Selvitä uuden hinta tai omaisuuden korjausmahdollisuus

Ilkivalta- ja murtotapauksissa selvitä vahingon korjauskustannuksia ja pyydä alan huoltoliikkeen lausunto tai urakoitsijalta eritelty korjauskustannuslaskelma. Jos omaisuus on varastettu, selvitä myyjäliikkeestä uuden ominaisuuksiltaan lähinnä vastaavan omaisuuden hinta. Useasti samanlaista mallia ei ole enää markkinoilla, jolloin kannattaa selvittää rikkoutuneelle omaisuudelle lähin vastine.

3

Dokumentoi vauriot valokuvaamalla

Ota valokuvia ilkivallan kohteesta. Ota yleiskuvia koko vahinkoalueesta ja vahingoittuneesta omaisuudesta sekä lähikuvia vaurioituneesta kohdasta.

4

Ilmoita vahingosta

Täytä vahinkoilmoitus Oma Pohjantähden kautta ja toimita vahinkoilmoituksen mukana valokuvat, korjausarviot tai muut mahdolliset liitteet.

Hoida vakuutusasiasi vaikka keskellä yötä
Oma Pohjantähdessä hoidat esimerkiksi muutokset ja korvaushakemukset silloin, kun sinulle sopii.