Siirry sisältöön
Oma Pohjantähti
Lapsen sideharsolla paikattu polvi

Henkilövahinko liikenteessä

Henkilövahinko liikenteessä

Vapaa-ajalla liikenteessä sattunut henkilövahinko

Liikennevakuutus korvaa liikennevahingossa aiheutuneet henkilövahingot sekä liikennevahingon syyttömän osapuolen ajoneuvolle ja omaisuudelle aiheutuneet vahingot. Liikennevahingon syylliselle osapuolelle aiheutunut esinevahinko käsitellään ajoneuvon mahdollisen vapaaehtoisen vakuutuksen tai kotivakuutuksen perusteella.

Työssä tai työmatkalla liikenteessä sattunut henkilövahinko

Työssä tai työmatkalla sattuneet liikenteen henkilövahingot käsitellään aina ensisijaisesti työnantajan työntekijöilleen ottaman lakisääteisen työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen perusteella. Tämän johdosta liikennevahinkoilmoituksen lisäksi ilmoita sattuneesta liikennevahingosta työnantajallesi. Ensisijaisesti liikennevahinkoilmoituksen tekee syyllinen osapuoli omaan vakuutusyhtiöön. Työnantajasi tekee asiasta vahinkoilmoituksen työtapaturmavakuutusyhtiöön.

Syyttömän osapuolen ajoneuvolle ja omaisuudelle aiheutuneet vahingot korvataan liikennevakuutuksesta.

Lisätietoja saat puhelimitse asiakaspalvelustamme tai sähköpostitse liihenkilo[at]pohjantahti.fi. Tutustu myös Kolari ajoneuvolla –sivuun.

Tee vahinkoilmoitus Oma Pohjantähdessä

Toimi näin

1

Varaa aika lääkäriin

  • Jos olet vahingon sattumisen jälkeen käynyt lääkärin hoidossa, laskutetaan aiheutuneet hoitokulut usein suoraan vakuutusyhtiöltä. Mikäli lasku liikennevahingon takia saamastasi hoidosta kuitenkin lähetetään suoraan sinulle, niin maksa lasku ensin itse, ja ilmoita siitä vahinkoilmoituksessa.
  • Mikäli olet vasta hakeutumassa hoitoon liikennevahingon takia, voit vapaasti valita hoitolaitoksen.
2

Odota maksusitoumusta ennen tarkempia tutkimuksia

  • Liikennevakuutusyhtiö myöntää maksusitoumuksen mahdollisiin jatkotutkimuksiin tai hoitoihin. Maksusitoumuspyyntö myönnetään lääkärin kirjoittaman hoitotekstin perusteella. Odota maksusitoumuksen myöntämistä ennen tarkempiin tutkimuksiin tai hoitoihin hakeutumista.
3

Hae korvausta muista kuluista

  • Jos sinulle on liikennevahingon vuoksi aiheutunut esimerkiksi lääke- tai matkakuluja, täytä vahinkoilmoitus Oma Pohjantähdessä. Käsiteltyämme vahinkoilmoituksesi, saat tiedon korvattavuudesta.
4

Ilmoita vahingosta

  • Jos olet liikennevahingon syyllinen osapuoli, täytä vahinkoilmoitus Oma Pohjantähdessä.
  • Mikäli liikennevahingon syyllisyys on vielä epäselvä, voit hakea korvausta sen ajoneuvon liikennevakuutuksesta, jossa olit kuljettajana tai matkustajana.
Turkoosi lankakera ja puikot, jossa keskeneräinen työ
Hoida vakuutusasiasi vaikka keskellä yötä
Oma Pohjantähdessä hoidat esimerkiksi muutokset ja korvaushakemukset silloin, kun sinulle sopii.