Varmista sujuva korvauksenhaku sairaustapauksissa – valtuutukset kuntoon!

Kun sairastaa, tärkeintä on saada apua nopeasti. Lääkäri- ja apteekkireissujen jälkeen vuorossa on korvausten hakeminen. Tähän liittyen meillä on mukavia uutisia; olemme uudistaneet Oma Pohjantähti -palvelussa olevan sairausvahinkoilmoituksen ja se on nyt entistä nopeampi täyttää.

Kuka voi tehdä vahinkoilmoituksen?

Vahinkoilmoituksen esimerkiksi lapsen sairastumisen kuluista voi tehdä joko vakuutuksen ottanut henkilö tai toinen henkilö, esimerkiksi lapsen lääkäriin vienyt toinen vanhempi, saatuaan valtuutuksen. Valtuutukset on kätevä hoitaa kuntoon Oma Pohjantähdessä.

”Matti vie pienen Saaran lääkäriin ja maksaa lääkäri- ja apteekkikulut. Matti yrittää myöhemmin tehdä vahinkoilmoituksen Oma Pohjantähdessä, mutta ei näekään Saaran tietoja siellä. Vakuutuksen on ottanut Minna, joka käy antamassa Matille valtuutukset hakea korvausta Saaralle otetusta vakuutuksesta, minkä jälkeen Matti pääsee tekemään vahinkoilmoituksen.”

Samaan tapaan voi valtuutuksen saatuaan hoitaa myös toisen täysi-ikäisen vahinkoasian.

”18-vuotiaan Tonin äiti on tottunut tekemään vahinkoilmoitukset Tonin sairauden hoitokuluista. Nyt kun Toni on täysi-ikäinen, äiti ei pääsekään enää tekemään vahinkoilmoitusta. Toni voi kirjautua itse Oma Pohjantähteen ja antaa äidilleen valtuutuksen hoitaa edelleen vahinkoasioitaan.”

Valtuutukset kuntoon

Vakuutukset tehdään aina yhden henkilön nimiin. Jos perheessänne on tilanne, että useamman henkilön on hyvä päästä hoitamaan vakuutus- ja korvausasioita, kannattaa huolehtia valtuutukset kuntoon seuraavalla kerralla, kun kirjaudut Oma Pohjantähteen.

Valtuutukset annetaan Omat tiedot -kohdassa, jossa voit valita, kenelle annat valtuutuksen ottamiisi vakuutuksiin. Samalla voit valita, annatko valtuudet hoitaa sekä vakuutus- että korvausasioita. Sairausvahingosta ilmoittamista varten tarvittavat valtuutukset ovat: Vakuutukset ja Henkilövahingot.

Kun valtuutukset on hoidettu kuntoon, valtuutuksen saanut henkilö valitsee Oma Pohjantähden ylälaidasta oman nimensä alta Valitse edustettava taho -kohdasta vakuutuksen ottaneen henkilön nimen, minkä jälkeen vahinkoilmoitus on mahdollista täyttää.