Pohjantähti on yksi Suomen aktiivisimmista työpaikoista

Tiesitkö, että vuonna 2023 me Pohjantähdessä ansaitsimme Suomen aktiivisin työpaikka -sertifikaatin panostuksistamme henkilöstömme liikkumiseen? Kerromme tässä blogissa, miksi osallistuimme sertifiointiprosessiin ja miten meillä Pohjantähdessä liikutaan.

Suomen aktiivisin työpaikka -sertifikaatti kertoo yrityksen liikuntamyönteisyydestä

Lähdimme hakemaan Suomen aktiivisin työpaikka -sertifikaattia, koska halusimme selvittää, kuinka liikuntamyönteisiä olemme muihin yrityksiin verrattuna. Lisäksi sertifikaatin hakuprosessissa yritykset saavat arvokasta tietoa siitä, miten toimintaa olisi vielä mahdollista kehittää.

Yhtenä työhyvinvoinnin tavoitteenamme on ”terveenä läpi elämän”. Pyrimmekin jatkuvasti kehittämään toimintatapoja, joiden avulla liikkumisesta tulisi yhä useammalle pohjantähtiläiselle osa arkea.

Pohjantähtiläisten työ sisältää paljon työskentelyä näyttöpäätteellä. Aktiivisuuden lisääminen työpäivien aikana sekä vapaalla tukeekin erinomaisesti työstä palautumista. Yhä useampi tutkimus osoittaa, että liikunnalla on yhteys myös mielen hyvinvointiin. Liikkumisella on siis vaikutusta pohjantähtiläisten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Vakuutusalan toimijana olemme luonnollisesti vakuuttaneet henkilöstömme vapaa-ajan tapaturmien varalta. Tällä tavoin jokainen voi kokea liikkumisen iloa turvallisesti – ja uusiakin asioita rohkeasti kokeillen.

Miten pärjäsimme muihin yrityksiin nähden?

Suomen aktiivisin työpaikka -kartoituksessa arvioidaan liikunnan toteutusta ja tukemista yhdeksällä eri osa-alueella. Jokainen osa-alue arvioidaan ja pisteytetään erikseen asteikolla 0–100.

Kokonaistuloksemme 77/100 on yli suomalaisten verrokkityöpaikkojen tuloksen 65/100!  Olemme vilpittömän ilahtuneita ja ylpeitä tuloksistamme.

Vuoden 2021 henkilöstöliikuntabarometrin mukaan henkilöstöliikuntaa tuettiin suomalaisilla työpaikoilla keskimäärin 247 eurolla henkilöä kohden. Pohjantähti tukee työntekijöidensä liikkumista muun muassa liikuntaedulla, pääkonttorillamme Hämeenlinnassa sekä Tampereen toimistorakennuksessa sijaitsevilla kuntosaleilla sekä palkallisella ajalla, joka on varattu liikkumiselle. Näiden yhteenlaskettu arvo on lähes 500 euroa vuodessa yhtä työntekijää kohti.

Pelkkä rahallinen tuki ei tietysti takaa työntekijöiden aktiivisuutta, mutta mahdollistaa monipuolisen ja laadukkaan henkilöstöliikunnan toteuttamisen.

Liikunnan tukemisen lisäksi tavoittelemme erilaisilla kampanjoilla etenkin arkiliikunta-aktiivisuuden ja -arvostuksen lisäämistä ja sitä kautta riittävää aktiivisuutta kaikille pohjantähtiläisille. Haluamme muistuttaa, että jokaisella liikuntahetkellä on merkitystä – ihan jokaiselle.

Olemme mukana myös vuosittaisessa Suomen aktiivisin työpaikka -kilpailussa, jonka palkinnot jaetaan vuosittain urheilugaalan yhteydessä. Jäämme innolla odottamaan, saako liikuntamyönteisyytemme vielä tällaisen huikean tunnustuksen Urheilugaalan Suurelta raadilta.