Siirry sisältöön
Oma Pohjantähti
Kipsattu jalka tapaturman jälkeen

Työtapaturma – ohje loukkaantuneelle

Työtapaturma – ohje loukkaantuneelle

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus korvaa työntekijälle ja yrittäjälle työssä, työntekopaikan alueella, työmatkalla sekä ruokailu- tai virkistystauolla sattuneita tapaturmia. Lisäksi vakuutuksesta korvataan työhön liittyvissä tietyissä erityistilanteissa, esimerkiksi koulutustilaisuudessa sattuneita tapaturmia. Tapaturmien lisäksi työnteon yhteydessä aiheutuneita lihaksen tai jänteen kipeytymisiä korvataan tietyin edellytyksin.

Vakuutuksesta korvataan mm. sairaanhoitokuluja, päivärahaa ansionmenetyksestä, sairaanhoidon matkakuluja, lääkekuluja sekä eräitä esinevahinkoja, esimerkiksi tapaturmassa rikkoutuneet silmälasit.

Tee vahinkoilmoitus Oma Pohjantähdessä

Toimi näin

1

Ilmoita työtapaturmasta esihenkilölle

Ilmoita tapaturmasta viipymättä esihenkilöllesi, joka täyttää vahinkoilmoituksen Oma Pohjantähdessä viimeistään 10 arkipäivän kuluessa.

Jos olet yrittäjä, täytä vahinkoilmoitus Oma Pohjantähdessä viimeistään 30 päivän kuluessa vahinkopäivästä.

2

Varaa aika lääkäriin

Jos tarvitset sairaanhoitoa, mene omaan työterveyshuoltoon, lähimmälle terveysasemalle tai lähimpään yksityiseen hoitolaitokseen. Muista kertoa hoitolaitoksessa yrityksen nimi, jossa työskentelet ja että kyse on työtapaturmasta, jotta sinun ei tarvitse maksaa hoitokäyntiä itse.

Jos tarvitset kiireellistä hoitoa, hakeudu päivystykseen.

3

Hae korvausta itse maksamistasi kuluista

Voit hakea korvausta itse maksamistasi sairaanhoitokuluista, esimerkiksi lääkkeistä, hoitotarvikkeista ja sairaanhoidon matkakuluista. Korvaamme oman auton käytöstä aiheutuneista matkakuluista puolet verohallinnon vuosittain vahvistaman kilometrikorvauksen määrästä.

Helpoiten ilmoitat itse maksamistasi kuluista soittamalla meille. Voit myös lähettää meille tiedon kuluista sekä tilinumerosi suojatussa sähköpostissa.

Säilytä alkuperäiset kuitit itselläsi vuoden ajan, pyydämme niitä tarvittaessa. Muista hakea korvausta vuoden kuluessa niiden aiheutumisesta.

4

Jos tarvitse jatkotutkimuksia tai -hoitoa

Jos lääkärisi määrää sinulle vamman tutkimiseksi tai hoitamiseksi magneettitutkimuksen, fysikaalisen hoidon, leikkauksen tai muun vastaavan tavanomaista lääkärikäyntiä laajemman tutkimuksen tai hoidon, lääkärisi lähettää maksusitoumuspyynnön yhtiöömme. Odota tieto maksusitoumuksen myöntämisestä ennen tutkimuksen tai hoidon aloittamista.

Fysioterapian yhteistyökumppanimme on FysiPartners, joka ottaa sinuun yhteyttä saatuaan maksusitoumuksemme.

Jos tarvitsemme sinulta lisätietoja, otamme sinuun yhteyttä. Tarvitsemamme potilaskertomukset saamme suoraan hoitolaitoksilta.

Lähetämme sinulle korvauspäätöksen, kun vahinkoasiasi on ratkaistu.

Turkoosi lankakera ja puikot, jossa keskeneräinen työ
Hoida vakuutusasiasi vaikka keskellä yötä
Oma Pohjantähdessä hoidat esimerkiksi muutokset ja korvaushakemukset silloin, kun sinulle sopii.