Siirry sisältöön
Puramme henkilökorvauksiin (sairaudet, tapaturmat ja matkavahingot) syntynyttä jonoa ja palvelemme henkilökorvauksissa 6.–31.3. poikkeuksellisesti klo 12–16. Pahoittelemme aiheutunutta vaivaa!
Oma Pohjantähti
Kirjoja ja vihkoja pinossa

Toiselle aiheutettu vahinko

Toiselle aiheutettu vahinko

Yrityksen vastuuvakuutuksista korvataan toiselle aiheutettuja vahinkoja, joista yritys voimassa olevan oikeuden mukaan on vahingonkorvausvastuussa. Vakuutusten korvauspiiri määräytyy kunkin vakuutuksen ehtojen perusteella. Perehdythän vakuutuskirjan ja vakuutusehtojen perusteella yrityksesi vakuutuksen sisältöön.

Mikäli kyseessä on vastuuvakuutuksen piiriin kuuluva vahinko, Pohjantähti selvittää puolestasi korvausvastuusi sekä aiheutuneen vahingon määrän ja maksaa mahdolliset korvaukset vahingonkärsineelle.

Mikäli olet vahinkoa kärsinyt osapuoli, esitä korvausvaatimuksesi vahingon aiheuttajalle. Jos vahinko on jo Pohjantähdessä vakuutuksenottajan ilmoituksen perusteella käsiteltävänä, voit asioida vahingosta suoraan meidän kanssamme.

Tee vahinkoilmoitus Oma Pohjantähdessä

Toimi näin

1

Ilmoita vahingosta

Täytä vahinkoilmoituksen tapahtumatietoja koskevat kohdat yksityiskohtaisesti ja huolellisesti. Kerro erityisesti, mistä syystä vahinko tapahtui. Ilmoita myös vahingonkärsineen nimi ja yhteystiedot. Tarvittaessa olemme vahingonkärsineeseen yhteydessä.

2

Tarvittavat asiakirjat

Liitä vahinkoilmoituksen liitteeksi vahingonkärsineen korvausvaatimus, vahingoittuneen omaisuuden korjauslasku tai korjauskustannusarvio sekä muut mahdolliset lisäselvitykset. Jos vahinko on aiheutettu esimerkiksi rakennusurakan yhteydessä, toimita meille urakkaa koskevat sopimusasiakirjat.

Henkilövahingossa tarvitsemme vahingonkärsineen sairauskertomukset ja tositteet aiheutuneista kuluista tai muista menetyksistä. Jos hallussasi ei ole tarvittavia asiakirjoja, voimme pyytää ne vahingonkärsineeltä. Mikäli kyseessä on poliisin tutkima asia, toimita meille tutkintailmoitus tai esitutkintapöytäkirja.

3

Muista myös mahdollinen vahinkotarkastus

Ennen vahingoittuneen omaisuuden korjaamista meille tulee varata mahdollisuus tarkastaa vahinko. Vahingonkärsineen tulee kuitenkin rajoittaa lisävahinkojen syntyminen tarpeen mukaisilla välttämättömillä toimenpiteillä.

Turkoosi lankakera ja puikot, jossa keskeneräinen työ
Hoida vakuutusasiasi vaikka keskellä yötä
Oma Pohjantähdessä hoidat esimerkiksi muutokset ja korvaushakemukset silloin, kun sinulle sopii.