Siirry sisältöön
Puramme henkilökorvauksiin (sairaudet, tapaturmat ja matkavahingot) syntynyttä jonoa ja palvelemme henkilökorvauksissa 6.–31.3. poikkeuksellisesti klo 12–16. Pahoittelemme aiheutunutta vaivaa!
Oma Pohjantähti
Lakikirjoja ja nuija pöydällä

Oikeusturvavakuutus

Oikeusturvavakuutus

Oikeusturvavakuutus on tarkoitettu lakimiesavun kustannusten korvaamiseen riita-, rikos- ja hakemusasioissa. Lakimiehesi neuvoo sinua lainopillisissa kysymyksissä, kun taas vakuutusasioita koskevissa kysymyksissä voit kääntyä meidän puoleemme.

Tee vahinkoilmoitus Oma Pohjantähdessä

Toimi näin

1

Tee hakemus

Oikeusturvaa kannattaa hakea heti, kun asia on riitainen ja saatettavissa käsiteltäväksi käräjäoikeuteen. Hakemuksen käsiteltyämme annamme kirjallisen ilmoituksen korvattavasta oikeusturvaetuudesta. Näin saat jo riitaisan asian alkuvaiheessa tietää, mitä korvauksia oikeusturvavakuutuksesta on mahdollista saada.

2

Hakemuksen liitteet

Hakemuksen liitteeksi tulee aina toimittaa asiassa toiselle osapuolelle esitetty vaatimus ja siihen annettu vastaus. Jos asia on jo edennyt pidemmälle, muita mahdollisia oikeusturvahakemukseen liitettäviä asiakirjoja ovat esimerkiksi esitutkintapöytäkirja, haastehakemus, tuomioistuimen antama tuomio tai mahdollinen sovintosopimus.

3

Valitse asiamies

Voit valita asiamieheksesi asianajajan, julkisen oikeusavustajan tai lupalakimiehen. Asiamies on hyvä valita omalta tai lähimmältä paikkakunnalta, koska vakuutus ei kata lakimiehen ylimääräisiä matkakuluja. Voit myös pyytää asiamiestäsi tekemään oikeusturvahakemuksen puolestasi.

4

Korvausten maksaminen

Maksamme korvaukset tuomioistuimen antaman tuomion tai sovinnon syntymisen jälkeen.

Turkoosi lankakera ja puikot, jossa keskeneräinen työ
Hoida vakuutusasiasi vaikka keskellä yötä
Oma Pohjantähdessä hoidat esimerkiksi muutokset ja korvaushakemukset silloin, kun sinulle sopii.