Siirry sisältöön
Hämeenlinnan Reskan kohtaamispiste on poikkeuksellisesti suljettu ti 16.4.
Oma Pohjantähti
Kipsattu jalka tapaturman jälkeen

Tapaturma työssä tai työmatkalla

Tapaturma työssä tai työmatkalla – ohjeet työntekijälle tai yrittäjälle

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus korvaa työntekijälle ja yrittäjälle työssä, työntekopaikan alueella, työmatkalla sekä ruokailu- tai virkistystauolla sattuneita tapaturmia. Lisäksi vakuutuksesta korvataan työhön liittyvissä tietyissä erityistilanteissa, esimerkiksi koulutustilaisuudessa sattuneita tapaturmia. Tapaturmien lisäksi työnteon yhteydessä aiheutuneita lihaksen tai jänteen kipeytymisiä korvataan tietyin edellytyksin.

Vakuutuksesta korvataan mm. sairaanhoitokuluja, päivärahaa ansionmenetyksestä, sairaanhoidon matkakuluja, lääkekuluja sekä eräitä esinevahinkoja, esimerkiksi tapaturmassa rikkoutuneet silmälasit.

Tee vahinkoilmoitus Oma Pohjantähdessä

Toimi näin

1

Ilmoita esihenkilöllesi

Ilmoita tapaturmasta viipymättä esihenkilöllesi, joka täyttää vahinkoilmoituksen Oma Pohjantähdessä.

Jos olet yrittäjä, täytä vahinkoilmoitus Oma Pohjantähdessä viimeistään 30 päivän kuluessa vahinkopäivästä.

2

Varaa aika lääkäriin

Jos tarvitset sairaanhoitoa, mene omaan työterveyshuoltoon, lähimmälle terveysasemalle tai lähimpään yksityiseen hoitolaitokseen. Muista kertoa hoitolaitoksessa yrityksen nimi, jossa työskentelet ja että kyse on työtapaturmasta, jotta sinun ei tarvitse maksaa hoitokäyntiä itse.

Jos tarvitset kiireellistä hoitoa, hakeudu päivystykseen.

3

Hae korvausta kuluista

Voit hakea korvausta maksamistasi sairaanhoitokuluista, esimerkiksi lääkkeistä, hoitotarvikkeista ja sairaanhoidon matkakuluista, lähettämällä selvityksen kuluista tai kopiot maksukuiteista.

Korvaamme oman auton käytöstä aiheutuneista matkakuluista puolet verohallinnon vuosittain vahvistaman kilometrikorvauksen määrästä.

Korvaamme myös tietyt esinevahingot, kuten tapaturman yhteydessä särkyneet silmälasit. Hanki optikolta todistus ja kustannusarvio silmälasien korjattavuudesta tai jos laseja ei voi korjata, pyydä kustannusarvio uusista silmälaseista.

Voit lähettää kuluselvityksen suojatussa sähköpostissa yhtiöömme.

Säilytä alkuperäiset kuitit itselläsi vuoden ajan. Pyydämme niitä tarvittaessa. Muista hakea korvausta vuoden kuluessa niiden aiheutumisesta.

4

Jos tarvitset jatkotutkimusta tai -hoitoa

Jos lääkärisi määrää sinulle vamman tutkimiseksi tai hoitamiseksi magneettitutkimuksen, fysikaalisen hoidon, leikkauksen tai muun vastaavan tavanomaista lääkärikäyntiä laajemman tutkimuksen tai hoidon, lääkärisi lähettää maksusitoumuspyynnön yhtiöömme. Odota tieto maksusitoumuksen myöntämisestä ennen tutkimuksen tai hoidon aloittamista.

Jos haet maksusitoumusta fysikaaliseen hoitoon, lähetä lääkärin antama tutkimus- ja hoitomääräys yhtiöömme. Fysioterapian yhteistyökumppanimme on FysiPartners, joka ottaa sinuun yhteyttä saatuaan maksusitoumuksemme.

5

Odota korvauspäätös

Jos tarvitsemme sinulta lisätietoja, otamme sinuun yhteyttä. Pyydämme sinua vastaamaan selvityspyyntöihimme mahdollisimman pian.  Tarvitsemme vahinkoasiasi ratkaisemiseksi mm. hoitokäyntiesi potilaskertomukset, jotka saamme hoitolaitoksilta.

Lähetämme sinulle korvauspäätöksen, kun vahinkoasiasi on ratkaistu.

Turkoosi lankakera ja puikot, jossa keskeneräinen työ
Hoida vakuutusasiasi vaikka keskellä yötä
Oma Pohjantähdessä hoidat esimerkiksi muutokset ja korvaushakemukset silloin, kun sinulle sopii.