Siirry sisältöön
Oma Pohjantähti

Kuinka kauan säilytämme henkilötietoja?

Säilytysajat vaihtelevat sen mukaan, mihin tarkoitukseen henkilötietoja käsitellään. Vakuutuslainsäädännön mukaisesti olemme velvoitettuja säilyttämään eri tarkoituksiin käytettäviä henkilötietoja tai asiakirjoja lainsäädännössä määritetyn ajan. Säilytysajat riippuvat myös vakuutuslajista. Mikäli lainsäädäntö ei velvoita meitä säilyttämään tietojasi tiettyä määräaikaa, olemme määrittäneet tietojen säilytysajat sen perusteella, kuinka kauan tietoja tarvitaan, ja poistamme tiedot, kun emme tarvitse niitä enää kyseistä tarkoitusta varten. Alla olevassa taulukossa on kuvattu keskeisille tietoryhmille määritettyjä säilytysaikoja ja kriteereitä säilytysajan määrittämiseksi.

Henkilötietoryhmä Säilytysajan kuvaus tai säilytysajan määrittäminen
Tuntemistiedot Viisi vuotta asiakassuhteen päättymisestä
Suostumukset, luvat ja kiellot Riippuen suostumuksen, luvan tai kiellon sisällöstä. Esimerkiksi sähköistä suoramarkkinointia koskeva kielto säilytetään toistaiseksi, jotta kieltoa voidaan noudattaa.
Evästeiden ja muiden vastaavien avulla kerätyt tiedot Vaihtelee käyttötarkoituksen mukaan. Saat lisätietoa sivuston evästeitä koskevista asetuksista.
Viestien ja puheluiden tallenteet Puhelutallenteet lähtökohtaisesti kaksi vuotta puhelusta, viestit lähtökohtaisesti viisi vuotta asiakassuhteen päättymisestä. Puhelun tai viestin liittyessä tiettyyn vakuutus- tai korvausasiaan voidaan tallennetta säilyttää pidempään riippuen vakuutus- tai korvausasiaan liittyvien tietojen säilytysajoista.
Asiakastapahtumatiedot Lähtökohtaisesti viisi vuotta asiakassuhteen päättymisestä. Tapahtumatietojen liittyessä tiettyyn vakuutus- tai korvausasiaan voidaan tietotoja säilyttää pidempään riippuen vakuutus- tai korvausasiaan liittyvien tietojen säilytysajoista.
Työnhakuun liittyvät tiedot 18 kuukautta työhakemuksen jättämisestä, halutessasi pidempään
Liikennevakuutuksiin liittyvät tiedot Liikennevakuutuslain mukaisesti liikennevakuutuksen voimassaoloa koskevat asiakirjat ja henkilövahinkoihin liittyvät asiakirjat 100 vuotta, esinevahinkojen muutoksenhakua koskevat asiakirjat 50 vuotta, muut liikennevakuutuslain toimeenpanoa koskevat asiakirjat 10 vuotta.
Työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksiin liittyvät tiedot Työtapaturma- ja ammattitautilain mukaisesti vakuutuksen voimassaoloa koskevat asiakirjat ja vahinkoihin liittyvät asiakirjat 100 vuotta, muutoksenhakua koskevat asiakirjat 50 vuotta, yritystoiminnan omistussuhteita ja vakuutusmaksun määräytymisen perusteisiin ym. koskevat tiedot 10 vuotta
Vapaaehtoisiin vakuutuksiin liittyvät tiedot Vapaaehtoisissa vakuutuksissa säilytysaika on vähintään lain edellyttämä muutoksenhakuaika, joka määritellään vakuutuksen tai korvausvastuun päättymisestä. Henkilövahinko- ja vastuuvakuutuksiin liittyvät tiedot 20 vuotta vakuutussopimuksen päättymisestä, muut vapaaehtoiset vakuutukset 10 vuotta vakuutussopimuksen päättymisestä
Vakuutustarjoukseen liittyvät tiedot tapauksessa, jossa asiakassuhdetta ei ole syntynyt Kuusi kuukautta