Puolivuotias Late kasvattaa luonnettaan – Pohjantähden nimikkopentu nauttii talvesta

Pohjantähden nimikkokoiranpentu Lauri on nyt reilu puolivuotias. Kooltaan karkeakarvaisen kääpiömäyräkoiran pentu on vielä pieni – aikuisenakin se painaa vain noin 5–7 kiloa. Luonne on kuitenkin kasvanut senkin edestä.

Laurin emäntä Linda kertoo, että oman tahdon kehittyminen näkyy muun muassa villeinä iltahepuleina, järsimisenä, haukkumisena ja tottelemattomuutena.

”Kaikkea pitää kokeilla ja aivan koko ajan. Kun emme ole antaneet periksi, nyt alkavat hiukan hommat sujuakin. Lauri saattaa uskoa peräti neljännellä kerralla, eikä vasta neljännellätoista!”

Karkeakarvaisella mäyräkoiralla on tyypillisesti iso ego ja itsepäinen luonne. Linda sanoo, että nyt pitääkin olla tiukkana, jotta koira oppii, ettei hän ole se, joka määrää.

Linda on ammatiltaan lastentarhanopettaja ja on huomannut, että koiralapsen kasvattamisessa toimivat usein samat neuvot kuin ihmislapsillakin.

”Minulla on töissä rauhallisen auktoriteetin ammattiääni, jota käytän myös Laurin kanssa. Myös hyvistä hermoista on etua.”

Lue täältä aikaisempi blogiteksti nimikkokoirapennustamme Laurista. 

Ohikulkijat säikkyvät pihalla

Kaikki maitohampaat ovat jo vaihtuneet isoihin ja valkoisiin pysyviin hampaisiin. Ruuan lisäksi uusia hampaita on testattu muuhunkin. Turvaa tärkeimmät -kampanjan logo

”Lattiat ovat paljastuneet tehokkaasti, kun Lauri järsii mattoja. Parhaillaan Lauri yrittää järsiä viimeisintä mattoa, jota yritän pitää olohuoneessa.”

Uusien hampaiden tehoa on testattu myös joulukortteihin ja lempi-ihmisten villavaatteisiin, mutta muutoin koti on saanut olla rauhassa.

Parhaillaan Linda opettaa Laurille myös sitä, ettei aivan kaikelle tarvitsisi haukkua. Ääntään Late käyttäisi nimittäin mielellään joka tilanteessa.

”Pihallakin hän säikäyttänyt muutamaa ohikulkijaa. Pienenä ja matalana hän pääsee huomaamatta lähelle, ja kun Lauri sitten alkaa yllättäen huutaa, se voi pelästyttää.”

Koirakavereiden perässä sohvalle

Puolen vuoden aikana Late on oppinut 85-prosenttisesti sisäsiistiksi, eli koira osaa jo yleensä ilmoittaa ajoissa omasta hädästään.

Hihnassa se kävelee jo rauhallisesti ja on melko hyvin haukkumatta, kun pyydetään. Käskystä Lauri istuu ja tulee luokse – jos viitsii.

Vielä syksyllä Latelle oli viritetty tyynyistä pieni koroke, jotta se pääsi kipuamaan sohvalle. Mummolan koirakavereita seuraamalla Late kuitenkin oppi, miten sohvalle hypätään muiden seuraksi.

Terveyden puolesta Laten lapsuus on sujunut hyvin. Syksyllä Latelle tehtiin pieni hammasoperaatio, mutta sen lisäksi mitään terveyshuolia ei ole ollut.

Late on vakuutettu Pohjantähden koiravakuutuksella ja lemmikkivakuutuksella, jotka antavat turvaa sairastumisten ja tapaturmien varalta.

Jäniksen jäljet innostavat

Mäyräkoiran pentu juoksee lumessa

Luminen talvi on ollut Laten mielestä aivan huippu juttu. Kun hanget olivat vielä kohtuullisia, Lauri tykkäsi juosta suoraan umpilumessa, mutta tammikuun aikana kinokset kohosivat liian korkeiksi.

Takkia Late alkuun hiukan vieroksui, mutta tuumasi sitten, että kylmähän kirpeässä pakkasessa tulee ilman sitä.

Parasta on bongailla hangesta merkkejä jäniksistä ja fiilistellä erilaisia tuoksuja.

”Kyllä metsästyskoiralta löytyy vahva vietti”, Linda sanoo.

Laurin kasvamista ja touhuja voi seurata sekä Pohjantähden Facebook-sivuilla että blogissa.

#turvaatärkeimmät on vakuutusyhtiö Pohjantähden kampanja, joka herättelee vakuuttamaan kaiken, mikä elämässä on tärkeintä.