Kova työ kantaa hedelmää - Kissat-hallin urheilukeskus

Tampereella toimivan Kissat-hallin urheilukeskuksen yrittäjät Lindsay ja Hanna Orr vertaavat yrittäjyyttä ja yritystoimintaa hedelmäpuun istuttamiseen. ”Toiminnan kasvattaminen vie oman aikansa. Olemme tällä hetkellä onnellisessa asemassa, että voimme nauttia istuttamamme puun tuottamista hedelmistä.”

Lindsayn ja Hannan hedelmäpuun siemenet istutettiin 2010, kun he perustivat valmentamiseen ja treenaamiseen erikoistuneen Performance Coach Tampere Oy:n. Yrityksen toiminta alkoi pienestä vuokratilasta Kissat-hallissa. Ensimmäisinä vuosina tilassa valmennettiin yhtä ryhmää kerrallaan.

Kymmenen vuotta myöhemmin Performance Coach Tampere tunnetaan paremmin Kissat-hallin urheilukeskuksena. Yritys osti koko kiinteistön 2020 lopussa. Toiminta on laajentunut vuosien varrella valtavasti. ”Tällä hetkellä kiinteistöön kuuluu jalkapallohalli, kaksi ryhmäliikuntatilaa sekä kuntosali”, Hanna kertoo. ”Tarjoamme myös edelleen valmennusta sekä monipuolisesti ryhmäliikunta- ja kehonhuoltotunteja.”

Harrastuksesta ammatiksi

Lindsay ja Hanna pyörittävät yritystään vahvana tiiminä, joka täydentää toisiaan. ”Hanna ymmärtää erinomaisesti liiketoimintaa ja hoitaa sen takia toimiston puolen”, Lindsay kehaisee. ”Minä keskityn enemmän ihmisten kanssa olemiseen ja valmentamiseen. Lisäksi huollan kuntosalilaitteitamme.”

Lindsaylla on yli 30 vuoden kokemus valmentamisesta. Hän on kotoisin Iso-Britanniasta ja uskoo, että sen takia hänen on tavallista helpompi jutella ihmisillä ja kysellä kuulumisia. Kansainvälisten kontaktien ansiosta Lindsay kuulee myös kuntoilun trendeistä ennen kuin ne rantautuvat Suomeen.

Hannalla on mielenkiintoinen työhistoria, sillä hän on koko työuransa aikana tehnyt alle kuukauden palkkatöitä. ”Työskentelin ennen yrityksemme perustamista isäni omistamassa perheyrityksessä, joten en laske sitä palkkatyöksi”, Hanna kertoo. ”Tiesin jo pienestä pitäen haluavani yrittäjäksi.”

Yrityksen perustamiseen päädyttiin yhteisymmärryksessä. ”Tiesimme haluavamme tehdä töitä yhdessä”, Hanna sanoo. ”Emmekä halunneet työskennellä muille”, Lindsay jatkaa nauraen. ”Lopulta päätimme luoda harrastuksesta ammatin, emmekä voisi olla päätöksestä onnellisempia.”

Asiakkaiden arvostus toiminnan keskiössä

Kissat-hallin urheilukeskuksessa panostetaan todella asiakkaaseen. ”Tiedämme jokaisen asiakkaan nimeltä ja kiinnitämme henkilökohtaisuuteen sekä viihtyvyyteen erityistä huomiota”, Hanna sanoo. ”Yrityksemme tarjoaa palveluita ihmisten vapaa-aikaan ja haluamme, että heidän kallisarvoiselle ajalleen tulee vastinetta.”

Hyvä esimerkki asiakkaiden arvostamisesta on, että Kissat-hallin urheilukeskuksessa ei ole koskaan jouduttu perumaan yhtäkään ryhmäliikunta- tai kehonhuoltotuntia. Lisäksi Hanna ja Lindsay haluavat, että jokainen asiakas on heille samanarvoinen. ”Meillä ei ole ikinä ollut alennuskampanjaa. Emme myöskään tarjoa uusille asiakkaille edullisempaa hintaa kuin olemassa oleville asiakkaille.”

Lindsayn ja Hannan kuntosali oli Tampereella ensimmäisiä, joka ei edellyttänyt asiakkaalta vuosijäsenyyttä. ”Asiakkaat voivat tulla vieläkin tekemään meille ilmaisen kokeilun, jonka jälkeen voi halutessaan hankkia kertalippuja tai kuukausilipun”, sanoo Lindsay. ”Haluamme osoittaa olevamme kiinnostuneita asiakkaidemme hyvinvoinnista. Vuosijäsenyys saattaa helposti olla sellainen, että jäsenyyden ostamisen jälkeen huolenpito loppuu.”

Kissat-hallin urheilukeskus yleiskuva laitteista kuntosalin puolelta.

Vakuutuksista tukea haasteisiin

Yrittäjyys ei missään nimessä ole aina helppoa. Viimeisin iso haaste Kissat-hallin urheilukeskuksen toiminnassa oli monien muiden yritysten tavoin koronapandemia. ”Poikkeustilan vuoksi jouduimme yhdessä päivässä lopettamaan kaikki ryhmäliikuntatuntimme sekä ilmoittamaan ohjaajillemme, että meillä ei ole heille töitä”, Hanna muistelee.

”Vastasimme koronan tuomiin rajoituksiin julkaisemalla ensimmäiset online-treenimme heti seuraavana päivänä”, Hanna kertoo. Positiivista on, että online-treeneissä käytetyistä materiaaleista muodostui asiakkaille uusi palvelu verkkojumppa.com, josta pystyy ostamaan itselleen sopivia treenejä. Kyseinen palvelu on käytössä myös Kissat-hallilla käyntimaksun hinnalla.

Haasteiden keskellä yrityksen kumppanit nousevat tärkeään asemaan. Näin tapahtui myös Pohjantähden kanssa. ”Jouduimme erään entisen työntekijämme kanssa oikeuteen asti. Vakuutus pelasti meidät ja mahdollisti sen, että saimme käydä asian perusteellisesti läpi”, Hanna sanoo. ”Onneksi asia saatiin selvitettyä ja se päättyi meidän kannaltamme onnellisesti.”

”On hienoa, että Pohjantähteen saa aina yhteyden ja asiat hoituvat heti”, Hanna kertoo. ”Kiitos, että olitte tukenamme pahimman asian läpi, joka meille on tapahtunut.”

Trendit eivät saa mennä asiakkaiden edelle

Hanna ja Lindsay ovat aina olleet todella avoimia uusille liikuntasuuntauksille ja asiakkaiden toiveille. Palvelut ovatkin muuttuneet jonkin verran vuosien varrella. Toimintaa ohjaavat paljon myös liikunnan ja liikkumisen trendit. Tällä hetkellä suuri osa heidän ryhmäliikunnastaan on kehonhuoltoa.

”Kaikkiin trendeihin ei kuitenkaan kannata lähteä mukaan ja kaikkia ei voi koskaan miellyttää. Tärkeintä on kuunnella omia asiakkaitaan”, Lindsay sanoo. Esimerkiksi trendikkääseen crossfitiin Kissat-hallin urheilukeskuksessa ei lähdetty mukaan, koska suuri osa yrityksen olemassa olevista asiakkaista ei ollut lajista kiinnostuneita.

Lindsay kehottaa yrittäjiä ja yrittäjyyttä harkitsevia kokeilemaan uutta, ottamaan jatkuvasti selvää omaa yritystoimintaa koskevista asioista sekä kehittämään itseään.

”Ja täytyy muistaa kohdella työntekijöitä ja asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla!” Hanna täydentää.

 

 Kissat-hallin urheilukeskus (Performance Coach Tampere Oy)

  • Vuonna 2010 perustettu monipuolisia kuntoilu- ja kehonhuoltopalveluita tarjoava urheilukeskus
  • Yrityksen omistavat aviopari Lindsay ja Hanna Orr
  • Työllistää 4 osa-aikaista työntekijää
  • Tutustu yritykseen https://www.urheilukeskus.com/

 

Haluamme nostaa yritysasiakkaidemme tarinoita arvoiselleen paikalle. Pohjantähti <3 Yrittäjät kampanjan aikana pääsimme tapaamaan monia mielenkiintoisia yrittäjiä ja tutustumaan heidän yritystoimintaansa. Tutustu muihin asiakastarinoihin täällä.