Kestääkö perheesi talous, jos et kuolekaan?

Usein vakuutuksia vertailtaessa pohditaan auton kaskon hintaa. Kovassa mietinnässä on myös se, korvaako vakuutus parkkipaikalla auton kylkeen tulleen naarmun tai perheen juniorin rikkoutuneen älypuhelimen. Mutta miten on perheesi henkilövakuutusten laita?

Olisiko tärkeysjärjestystä syytä vavisuttaa?

”Mullahan oli se liiton vakuutus…”

Monessa perheessä ainoina henkilöturvina ovat ammattiliiton jäsenetuna tulevat tapaturma- ja matkustajavakuutukset – kaikilla ei edes niitä.

Useimmiten näiden vakuutusten korvaussummat ovat ajalta, jolloin markat vielä muunnettiin euroiksi. Paljon on tänä aikana muuttunut. Siksi korvaussummat ovat nykymittakaavassa riittämättömiä.

Yllättävä tapaturma saattaa vaatia useita leikkauksia. Paras lopputulos voi toisinaan vaatia riittävän ripeän toimenpiteen suorittamisen eli käytännössä yksityislääkärin hoitoa. Tällaisissa tilanteissa korvaussummien merkitys erityisesti korostuu.

”Kyllä me otettiin silloin lainaturvat, kun lainaa haettiin”

Perheessä voi olla asuntolainojen vakuudeksi hankittu pankin lainaturva, joka kattaa vain lainat kuoleman tai työkyvyttömyyden kohdatessa perhettä. Puolison menehtyessä lainaturva auttaa jäljelle jääneitä omaisia pääsemään veloista, mutta siihen se sitten jääkin.

Jos tilanne on tämä, suosittelen pyytämään tarjouksen henkivakuutuksesta- ja työkyvyttömyysvakuutuksista lainaturvan sijaan. Tällaisessa koko perhettä järkyttävässä tilanteessa menoja on paljon muitakin kuin lainojen osalta.

Henkilövakuutukset kuntoon

Entäpä, oletko koskaan pysähtynyt pohtimaan, että työikäiselle on paljon todennäköisempää pysyvästi työkyvyttömäksi vammautuminen sairauden tai tapaturman vuoksi kuin kuoleminen?

Mitä tapahtuu taloudellenne, jos sairastut tai vammaudut ja tulot romahtavat muutamaan sataseen kuukaudessa? Kestääkö siis perheesi talous, jos et kuolekaan?

Henkivakuutuksen lisäksi meiltä Pohjantähdestä saat vakuutuksen tapaturman, sairauden sekä pysyvän ja väliaikaisen työkyvyttömyyden varalle. Kaikki nämä turvat auttavat sekä läheisiäsi että sinua elämän suurten mullistusten keskellä.

Ps. Korvataan meillä hyvin myös ne autojen naarmut ja kännykätkin.