Vastuuvakuutus ja oikeusturvavakuutus

Vastuuvakuutus auttaa, kun joudut vahingonkorvaustilanteeseen

Vastuuvakuutus ja oikeusturvavakuutus antavat suojaa

Kukaan ei oleta joutuvansa vahingonkorvaus- tai oikeudenkäyntitilanteeseen. Joskus kuitenkin käy niin. Vastuuvakuutus ja oikeusturvavakuutus antavat turvaa eteen tuleviin yllättäviin tilanteisiin sinulle ja perheenjäsenillesi.

Pohjantähdessä kaikki vakuutukset voidaan räätälöidä sinun tarpeidesi mukaan. Vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen voit ottaa Pohjantähtiturva-kotivakuutuksen yhteyteen. Mikäli et vielä ole Pohjantähden asiakas, pyydä tarjous myös kotisi turvaksi!

Mitä vastuuvakuutus korvaa?

Vastuuvakuutus korvaa vakuutuksen voimassaoloaikana ulkopuoliselle aiheutuneita henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvastuussa. Vastuuvakuutus korvaa tyypillisesti esimerkiksi pyöräilijän liikenteessä aiheuttamat vahingot tai lasten aiheuttamat vahingot.

Vastuuvakuutus kattaa samalla kertaa kätevästi kaikki samassa taloudessa vakinaisesti asuvat perheenjäsenesi. Perusvastuuvakuutuksen turvaa voit lisäksi laajentaa yksilöllisten tarpeidesi mukaan seuraavilla turvilla:

Kiinteistönomistajan vastuuvakuutus

  • korvaa vahinkoja, joista olet voimassa olevan oikeuden mukaan vastuussa kiinteistön omistajana tai haltijana.

Eläimen omistajan vastuuvakuutus

  • korvaa lemmikkieläimesi aiheuttaman vahingon riippumatta siitä, oletko lain mukaan korvausvastuussa.

Veneen kuljettajan vastuuvakuutus

  • korvaa sekä oman että vieraan veneen käyttämisestä toiselle aiheutuneen esine- tai henkilövahingon, josta olet voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvastuussa. Lainatulle veneelle aiheutunutta vahinkoa vakuutus ei korvaa.

Vieraan ajoneuvon kuljettajan vastuuvakuutus – vain Pohjantähdestä!

Vieraan ajoneuvon kuljettajan vastuuvakuutus on tarjolla ainoastaan Pohjantähdessä, tätä et saa mistään muualta! Vieraan ajoneuvon kuljettajan vastuu korvaa

  • toiselta yksityishenkilöltä lainaamallesi,
  • autoliikkeestä koeajoon saamallesi
  • autoliikkeestä, -vuokraamosta tai -korjaamosta vuokraamallesi tai oman autosi huollon tai korjauksen ajaksi saamallesi
  • alle 15 vuotta vanhalle henkilö- tai pakettiautolle tai perävaunulle törmäyksessä tai ulos-ajossa aiheutuneen vahingon.

Mitä oikeusturvavakuutus korvaa?

Oikeusturvavakuutus kattaa välttämättömät ja kohtuulliset oikeudenkäyntikulusi, jotka syntyvät lakimiesavun käytöstä yksityiselämääsi liittyvissä riita-, rikos- tai hakemusasioissa. Oikeusturvavakuutuksella voit vakuuttaa itsesi ja samassa taloudessa vakinaisesti asuvat perheenjäsenesi.

Vakuutuksesta korvataan vakuutuksen voimassaoloaikana sattunut vakuutustapahtuma eli syntynyt riita tai vireille tullut syyte. Jos vakuutuksesi on ollut voimassa alle kaksi vuotta oikeusturvaa tarvitessasi, tulee myös riidan tai rikosasian perusteiden olla syntynyt vakuutuksen voimassa ollessa. Voimassaoloajaksi lasketaan oikeusturvan yhtäjaksoinen pituus yhdessä tai useammassa vakuutusyhtiössä.

Lue lisää vastuu- ja oikeusturvavakuutuksista Pohjantähtiturva-tuoteselosteesta. Lisätietoa erilaisista vakuutusvaihtoehdoista saat myös lähimmästä palvelukonttoristasi, osoitteesta palvelu@pohjantahti.fi tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 020 763 4010 (ma–pe klo 8–20).