Harjoittelusta ensikosketus vakuutusalaan ja oman alan töihin

Meillä Pohjantähdessä on mahdollista suorittaa monipuolisesti myös opintoihin liittyviä harjoitteluita. Ilmoitamme avoimista uramahdollisuuksista urasivuillamme. Meille voi jättää myös avoimen hakemuksen, jos sopivaa paikkaa ei ole kyseisellä hetkellä tarjolla.

Kerromme tässä blogissa, kuinka henkilöstöjohtamisen maisteriopintoja suorittavan Millan työharjoittelu sujui HR-tiimissämme. Milla paljastaa esimerkiksi, miksi juuri Pohjantähti valikoitui työharjoittelupaikaksi, kuinka opintojen ja harjoittelun yhteensovittaminen sujui sekä millaisten työtehtävien parissa harjoittelu eteni.

Aloitin harjoittelun Pohjantähden HR-tiimissä henkilöstöjohtamisen maisteriopintojeni alkutaipaleella. Harjoittelu oli ensikosketukseni vakuutusalaan sekä oman alan töihin henkilöstöjohtamisen parissa. Mielenkiintoni Pohjantähteä kohtaan heräsi luettuani heidän verkkosivuiltaan organisaation tekemästä vastuullisuustyöstä. Vastuullisuus on hyvin lähellä sydäntäni ja Pohjantähden kantama vastuu ihmisistä, ympäristöstä sekä johtamisesta teki minuun vaikutuksen. Kirjoitin kandidaatintutkielmani viime syksynä vastuullisesta henkilöstöjohtamisesta, minkä vuoksi erityisesti vastuullisuuden huomioiminen johtamisessa sai minut hakemaan HR-harjoittelijan paikkaa juuri Pohjantähden HR-tiimistä.

Aika kului nopeasti monipuolisten työtehtävien parissa

Viiden viikon harjoittelun aikana pääsin tekemään monipuolisesti erilaisia HR:n työtehtäviä. Työskentelin muun muassa työhyvinvoinnin ja osaamisen kehittämisen parissa, joiden merkeissä kommunikoin lähes päivittäin esihenkilöiden ja franchising-yrittäjien kanssa. Tämän lisäksi osallistuin erilaisiin palavereihin ja tein materiaalia esihenkilöille työyhteisön kehittämiseksi.

Päivät olivat erilaisia ja minulle annettiin hyvin vapaat kädet työtehtävien toteuttamiseen. Tämä motivoi minua harjoittelussa todella paljon. Sain apua aina, kun pyysin – riippumatta siitä, työskentelinkö toimistolla vai etänä. Mielestäni on hienoa, että alusta alkaen tehtiin selväksi, että tekevälle sattuu. Mokiin tai epäonnistumisiin ei suhtauduta Pohjantähdessä syyllistävästi, vaan niistä keskustellaan rakentavasti.

Opinnotkin etenivät harjoittelun lomassa

Työnantajan joustavuus opintojani koskien oli todella hienoa. Opintoni etenivätkin myös harjoittelun aikana. Lisäksi paikkariippumaton työ toi lisää vaihtelevuutta harjoitteluun, sillä minun oli mahdollista viettää päiviä esimerkiksi siskoni luona Turussa. Totesin kuitenkin harjoittelun aikana, että itselleni sopi paremmin työskentely paikan päällä Hämeenlinnan pääkonttorilla. Tällöin työnteko oli mielekkäämpää, sillä pidän enemmän kasvotusten tapahtuvasta vuorovaikutuksesta.

Sain harjoittelusta paljon konkreettista ja arvokasta työkokemusta osana Pohjantähden huikeaa HR-tiimiä. Minulle realisoitui kuinka laaja HR:n tehtäväkenttä on ja kuinka tärkeää on olla niin sanotusti ajan hermolla. Lisäksi harjoittelu tuki maisteriopintojeni kurssien suorittamista, sillä sain paljon käytännön kosketusta muun muassa työhyvinvointiin ja sen johtamiseen liittyvissä asioissa HR:n näkökulmasta.

Itse koen, että avoin mieli ja kommunikointitaidot ovat ne ominaisuudet, joilla pääsee harjoittelussa pitkälle! 😊