Pohjantähti jatkaa kasvun tiellä

 

Vakuutusyhtiö Pohjantähden maksutulo kasvoi lähes 9 % vuoden toiseksi viimeisellä neljänneksellä. ”Henkilökohtainen ote ja ihmisen kokoinen toiminta puolustavat selkeästi paikkaansa”, sanoo toimitusjohtaja Aki Kiiliäinen.

Pohjantähti on edelleen kovassa kasvuvauhdissa. Kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä maksutulo eli liikevaihto kasvoi 8,7 % verrattuna edellisen vuoden vastaavaan aikaan. ”Panostamme niin meidän nykyisiin kuin uusiinkin asiakkaisiin. Tämä on selkeästi tuottanut tulosta”, Kiiliäinen pohtii.

Korona-aika on tuonut muutoksia asiakkaiden palvelemiseen, sillä vakuutusasiat halutaan nyt entistä useammin hoitaa verkossa tai puhelimitse. ”On tärkeää, että pystymme vastaamaan asiakkaidemme toiveisiin. Kehitämmekin jatkuvasti digitaalista asiointiamme, jotta voimme taata erinomaisen asiakaskokemuksen kaikissa palvelukanavissa”, Kiiliäinen tähdentää.

Pohjantähden sijoitukset ovat tuottaneet tulosta

Vuosi 2021 on ollut haastavaa aikaa korkosijoittajalle. Pohjantähden sijoitustoiminnassa on kuitenkin onnistuttu hyvin nousevista koroista huolimatta. Sijoitussalkun arvo on noussut osakkeiden ja vaihtoehtoisten sijoitusten johdolla. Sijoitussalkku on tuottanut vuoden aikana noin 6 miljoonaa euroa ja vakavaraisuuslaskennan mukaiset omat varat ovat kasvaneet noin 8,5 miljoonaa euroa.

”Onnistunut sijoitustoiminta mahdollistaa Pohjantähden kasvustrategian toteuttamisen”, kertaa Kiiliäinen.

Vakuutusjärjestelmän uudistus loppumetreillä

Pohjantähden suuri ICT-hanke, vakuutusjärjestelmän uudistus, on edennyt aikataulussaan sekä budjetin mukaisesti. ”Järkevä aikataulu ja sopiva budjetti ovat olleet meillä ohjenuorana uudistuksessa. Olemmekin onnistuneet hienosti ja on mukava päästä nauttimaan työn hedelmistä”, sanoo Kiiliäinen. ”Tavoitteenamme on, että kaikki pohjantähtiläiset siirtyvät käyttämään uutta vakuutusjärjestelmää vuoden 2022 ensimmäisen kvartaalin aikana.”

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Toimitusjohtaja Aki Kiiliäinen p. 040 517 4493, aki.kiiliainen@pohjantahti.fi
Markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Hanna Kemppi p. 040 525 6192, hanna.kemppi@pohjantahti.fi