Pohjantähdessä on toimittu ripeästi hyvän kehityksen varmistamiseksi

Pohjantähdessä on eletty muutosten vuotta. Henkilövaihdoksia on ollut poikkeuksellisen paljon ja hallituksen puheenjohtaja Kari Kaartinen sanookin tilanteen vakiinnuttamisen olevan nyt tärkeää. ”Yhtiössä on tapahtunut paljon myönteisiä asioita viimeaikoina”, kertoo Kaartinen.

Pohjantähden 30.10.2017 pidetyn, koko hallituksen vaihtaneen ylimääräisen yhtiökokouksen tapahtumiin liittyen Hämeen poliisi käynnisti kesällä tutkinnan. Syyttäjä on nyt rajannut tutkintaa siten, että selvitettävänä on mahdollinen vakuutusyhtiörikos siltä osin, että kokouksessa olisi kierretty yhtiöjärjestyksen mukaista äänileikkuria. Tutkinta koskee yksittäisiä henkilöitä, ei yhtiötä. Finanssivalvonta asetti 14.5.2018 yhtiölle asiamiehen, joka jatkaa yhtiössä edelleen.

Yhtiössä on tehty viimeisten kuukausien aikana ripeästi päätöksiä yhtiön positiivisen tulevaisuuden varmistamiseksi. Toukokuun varsinaisessa yhtiökokouksessa valittiin uusi hallitus, jonka valinnassa painottui yhä enemmän vakuutusalan osaaminen ja vankka hallitustyön tuntemus. Kesäkuun lopussa hallituksen puheenjohtajaksi valittiin OTK Kari Kaartinen ja hallitus päätti toimitusjohtajavaihdoksesta. Väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi nimitettiin yhtiön lakiasiainjohtaja Krista Rantala. Uuden toimitusjohtajan rekrytointiprosessi eteni odotettua nopeammin ja uusi toimitusjohtaja Aki Kiiliäinen pääsee aloittamaan jo 1.10.2018. Rantala on samalla nimitetty varatoimitusjohtajaksi, joka on uusi tehtävä Pohjantähdessä. Tämä on ollut osa yhtiön hallintojärjestelmän vahvistamista.

Kiiliäinen saa johdettavakseen vakavaraisuuttaan viime vuosina vahvistaneen yhtiön, jonka menestyksen kulmakiviä on ollut ja tulee olemaan henkilökohtainen palvelu, palvelukanavasta riippumatta. Kiiliäinen näkee markkinoilla olevan tilausta ”ihmisen kokoiselle yhtiölle”. ”Pohjantähdellä on upea, kohta 123-vuotinen historia. On hienoa päästä viemään tällaista yhtiötä eteenpäin. Lainatakseni yhtiön yhteistyökumppania, tämä on Suomen mielenkiintoisin vakuutusyhtiö”, toteaa Kiiliäinen.

Lisätietoja antaa Pohjantähden hallituksen puheenjohtaja Kari Kaartinen, p. 040 040 9253.