Pohjantähden nimissä on lähetetty huijausviestejä

Tietoomme on tullut, että Pohjantähden nimissä on lähetetty huijausviestejä.

Huijausviestit on lähetetty sähköpostilla. Viestit on tehty siten, että ne muistuttavat Pohjantähden suojattuja sähköpostiviestejä. Viestissä kehotetaan avaamaan viesti linkin kautta, joka ohjautuu huijaussivulle.

Pohjantähdeltä tulevissa sähköposteissa lähettäjän osoite on aina muotoa @pohjantahti.fi ja salattujen sähköpostien linkki ohjautuu osoitteeseen securemail.pohjantahti.fi.

Toimi näin, jos vastaanotat epäilyttävän viestin Pohjantähden nimissä

Jos vastaanotat arveluttavan viestin Pohjantähden nimissä, älä avaa viestin liitteitä, klikkaa linkkejä tai lataa tiedostoja.

Jos epäilet saaneesi nimissämme lähetetyn huijausviestin, ilmoita siitä meille. Voit lähettää viestin osoitteeseen huijausviestit@pohjantahti.fi. Lisää ilmoitukseesi mukaan vastaanottamasi viesti.

Emme erikseen vastaa lähetettyihin ilmoituksiin, vaan saat meiltä automaattiviestin. Ilmoitusten avulla saamme tiedon nimissämme lähetetyistä huijauksista, ja voimme kertoa niistä esimerkiksi nettisivuillamme.

Jos olet erehtynyt antamaan luottokorttitietojasi tai verkkopankkitunnuksesi huijausviestin kautta, ole mahdollisimman pian yhteydessä pankkiisi ja tee sen jälkeen rikosilmoitus poliisille.

 

Lisätietoja huijausviesteistä ja niiden tunnistamisesta löydät täältä.