Pohjantähti lahjoitti 10 000 euroa Luonto-Liitto ry:lle

Lasten ja nuorten ympäristöjärjestö Luonto-Liitto ry on perustettu jo sota-aikana vuonna 1943. ”Luonto-Liitolla on esimerkiksi ollut suuri vaikutus Suomen metsiensuojelun historiassa. Nykyisin yhdistyksellä on viisi toimintaryhmää, joista lapsi tai nuori voi valita oman kiinnostuksensa mukaan mieluisimman: Itämeriryhmä, ilmastoryhmä, metsäryhmä, suurpetoryhmä sekä luonnonharrastus- ja ympäristökasvatusryhmä”, yhdistyksen toiminnanjohtaja Riku Eskelinen kertoo.

Luonto-Liiton toimintaan kuuluvat olennaisena osana myös erilaiset tapahtumat. Otso Piitulainen on ollut yhdistyksen aktiivinen jäsen jo lapsesta lähtien. Tällä hetkellä hän suorittaa yhdistyksessä siviilipalvelusta ja hänen vastuullaan on Itämeriryhmän Muoviton meri -kiertueen koordinointi. ”Järjestämme rantojen siivoustalkoita ympäri Suomen. Lisäksi tavoitteenamme on herättää ihmisten kiinnostus Itämerta kohtaan”, valottaa Piitulainen.

Toimintaryhmien ja tapahtumien lisäksi yhdistyksen nuoret tekevät kouluvierailuja, joissa he jakavat tietoa erilaisista ympäristöön liittyvistä teemoista. Lisäksi Luonto-Liiton järjestämät leirit ovat todella suosittuja. ”Leirejä on suunnattu lapsille, nuorille ja kokonaisille perheille. Leireillä tutkitaan ympäristöä ja nautitaan luonnosta. Tällä tavoin luontosuhde vahvistuu ja osallistujat saavat samalla ympäristökasvatusta. Itsekin lähdin aikanaan yhdistyksen toimintaan mukaan tällaisen leirin kautta”, Piitulainen iloitsee.

Luonto-Liiton onkin tarkoitus käyttää lahjoitusvarat erityisesti leiritoimintaan. ”Leireille on todella paljon kysyntää ja lisäresurssit ovat ehdottomasti tarpeen. Etuna leiritoiminnan kasvattamisessa on myös se, että voimme tarjota nuorille lisää kesätöitä. Monille nuorille Luonto-Liiton leiriohjaajan pesti on ensimmäinen työpaikka”, Eskelinen hymyilee.

Luonto-Liitto ry:n lahjoituksen vastaanottivat yhdistyksen toiminnanjohtaja Riku Eskelinen sekä Muoviton meri -koordinaattori Otso Piitulainen. Pohjantähden vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Jenni Niiranen luovutti sekin.

Luonto-Liitto ry:n lahjoituksen vastaanottivat yhdistyksen toiminnanjohtaja Riku Eskelinen sekä Muoviton meri -koordinaattori Otso Piitulainen. Pohjantähden vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Jenni Niiranen luovutti sekin.

Voit tutustua Luonto-Liitto ry:n toimintaan ja tapahtumiin tarkemmin heidän nettisivuillaan.

Lahjoituskampanja lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemiseen

Pohjantähti kohdisti tänä vuonna lahjoituksensa työhön, jota tehdään lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. ”Pandemia-aika on luonut lapsille ja nuorille turvattomuutta, epävarmuutta ja ahdistusta, jota ei varmasti poisteta hetkessä. Haluammekin olla osaltamme varmistamassa, että lapset ja nuoret saavat tarvitsemaansa tukea”, sanoo Niiranen.

Osana vastuullisuustyötämme lahjoitimme yhteensä 50 000 euroa lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemiseen. Pohjantähden viisihenkinen raati valitsi kaikista kampanjaan osallistuneista yhdistyksistä ja organisaatioista viisi lahjoituskohdetta, joista kunkin toimintaa tuetaan 10 000 eurolla.