Toivon ja vastuullisuuden vuosi 2021 – ”Inhimillisyyden ja perusarvojen eteen kannattaa ponnistella”

Koko maailma on vaeltanut historiallisessa kriisissä jo kohta vuoden ajan. Kriisi on nakertanut uskoamme tulevaisuuteen ja vienyt pohjaa perusturvallisuudentunteeltamme.

Terveyteen, turvallisuuteen ja talouteen liittyvät vaarat ovat olleet poikkeuksellisen suuria. Monet pelot ja epävarmuudet lähtivät liikkeelle pienen viruksen kannoilla.

Tällaisissa hetkissä korostuvat hyvyys ja kyvykkyys löytää keinot selviytyä. Inhimillisyys ja perusarvot, kuten terveys ja turvallisuus, saavat niille kuuluvan huomion. Varmasti ymmärrämme paremmin ja konkreettisemmin sen, miten paljon inhimillisyyden ja perusarvojen eteen kannattaa ponnistella.

Onneksemme olemme saaneet lupauksia toimivasta rokotteesta ja sen myötä uskoa siihen, että elämä ajan kuluessa voi palata lähemmäksi entistä normaalia.

Toivo on valtava voimavara. Toivoon liittyy voimakkaasti ajatus siitä, että elämässä voi olla todella vaikeita hetkiä, mutta asiat kääntyvät ajan kanssa kohti parempaa.

Yksi Pohjantähden parhaimmista vuosista

Kriisin aikana olemme Pohjantähdessä korostaneet erityisesti kolmea asiaa: asiakasta, terveyttä ja taloutta.

Olemme pyrkineet tekemään kaikkemme sen eteen, että pohjantähtiläiset pysyisivät terveinä. Loimme nopeasti toimintamallit, joiden avulla pystymme palvelemaan asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla myös poikkeavina aikoina.

Taloutta olen korostanut, jotta välttyisimme lomautuksilta ja jopa irtisanomisilta. Meille vastuun kantaminen asiakkaistamme, henkilöstöstämme ja kumppaneistamme on ollut kaikki kaikessa.

Ilokseni voin todeta, että onnistuimme tavoitteissamme yli odotusten. Loimme valtakunnallista kiinnostusta herättäneen paikkariippumattoman työskentelymallin, joka on edesauttanut meitä kaikkia pysymään terveinä.

Vakavaraisuutemme on erittäin vahva, eikä yksikään työpaikka ole ollut uhattuna pandemian takia. Olemme mukauttaneet toimintamme paremmin asiakkaidemme tarpeita vastaavaksi ja ottaneet oppia saamastamme palautteesta.

Meille Pohjantähdessä edellä mainitsemieni perusarvojen kunnioitus tuotti tuloksellisesti yhden historiamme parhaista vuosista. Liiketoimintamme on ollut erittäin kannattavaa ja kasvumme yllätti minutkin iloisesti.

Menestys on vaatinut myös paljon muutoksia. Pandemia on muuttanut monia asioita pysyvästi eikä paluuta entiseen normaaliin enää ole.

Kuitenkin perusarvojen arvostaminen pysyy ja vahvistuu. Näiden vahvojen arvojen päälle rakennamme myös vuotta 2021, ja näemme tässä paljon toivoa sekä mahdollisuuksia.

Rohkeutta ja uskoa tulevaan vuodelle 2021,

Aki