Kun Riski Räikkönen tajusi henkivakuutuksen merkityksen

Riski Räikkönen oli lähdössä jokaviikkoiselle höntsyvuorolle harjoittelemaan ikämiesten korttelisarjan käynnistyvää kautta varten. Riski ei osannut aavistaa, että tänään olisi se päivä, kun hän tajuaisi henkivakuutuksen merkityksen. Vielä juomapullo kassiin ja menoksi!

Alkulämmittelyiden jälkeen päästiin asiaan. Höntsykaveri Kari vetäisi one-timerin, joka suhahti hyvin läheltä Riskin päätä ja suoraan ylämummoon.

Kari jarrutti jäähileet Riskin kasvoille ja totesi huumorilla: ”Sullahan on onneksi henkivakuutus kunnossa, kun pelaat tällaisten puoliammattilaisten kanssa!”

Riski keräili hetken itseään ja varusteitaan ja vastasi sitten Karille: ”Mitäpä tällainen yksinäinen poikamies henkivakuutuksella tekisi? Puolisoa ja perhettä vartenhan se otetaan.”

Viime aikoina Riskin Tinderi oli ollut tyhjää täynnä, joten pettymys elämänkumppanin löytämättömyydestä valtasi taas Riskin mielen. Miten tämä asia onnistuikin pomppaamaan mieleen jopa kesken virkistävän pipolätkän?

Mihin poikamies tarvitsee henkivakuutusta?

Höntsyvuoron jälkeen HartSporttia pukuhuoneessa hörppiessä Kari palasi Riskin aiempaan kommenttiin ja kysyi: ”Eikö sulla oikeasti ole henkivakuutusta?”

”No ei ole”, Riski sanoi jo vähän tuskastuneena, ”mihin tällainen poikamies jo kolmannessa polvessa sellaista tarvitsee? Ei mun tartte huolehtia näillä näkymin tietääkseni yhdenkään lapsen tai puolison elatuksesta sitten, kun mun varsinainen peliaika on päättynyt.”

Kari pyöritteli asiaa mielessään ja ehdotti sitten Riskille: ”Mitäs sanot, jos käydään nyt yksillä? Kerron sulle, mitä mun henkilökohtainen yhteyshenkilö vakuutusyhtiöstä kertoi henkivakuutuksesta, tarjoan yhden huurteisen ja tää ei velvoita sua mihinkään muuhun kuin siihen, että jatkossakin tarjoat mulle peleissä raipemaisia lättyjä lapaan?”

”No mennään vaan, kyllähän tämä aina Tinder-treffit voittaa”, Riski tuumi ja suuntasi suihkuun.

Lähiöolohuoneen baaritiskillä tilanne kehittyi. Kari ja Riski kävivät miesten välistä heart-to-heart-keskustelua elämän perusasioista.

”Sulla on varmaan elämässä läheisiä, joiden elämään sun poismeno vaikuttaisi radikaalistikin. Esimerkiksi se sun kummityttö, siskonlikka Siiri. Mietipäs vähän, jos sun olis aika siirtyä niin sanotusti taalajäiltä ulkokentille. Sun edunsaajina olisivat todennäköisesti sun sisarukset ja heidän perheet. Haluutko jättää Siirille ja Siirin perheelle turvan sun asioiden hoitamiseen vai epäselvien taloudellisten asioiden kasan?”

” No joo, mutta…”, Riski mutisi. Kari jatkoi keskeytyksettä: ”Niin, sä voisit henkivakuutuksella turvata esimerkiksi sen, että sun siskon perheen ei tartte selvitellä sun asuntolaina-asioita, jos sulle käy huonosti. Sä voit pantata sun henkivakuutuksen velkojalle, eikä muut joudu setvimään sun lainasotkuja sitten, kun pelaat kapeemmassa kaukalossa muiden legendojen kanssa.”

”Aijaa, en mä oo tiennyt, että henkivakuutusta voi käyttää noinkin. Tosin tuntuu hyvin kaukaiselta ajatella sellaista tilannetta, että mulla ei enää pysyisi lapa jäässä.”

”Siksihän mä oonkin sun apuna tässä vakuutustarpeen selvittelyssä”, Kari innostui ja jatkoi suu vaahdossa: ”Eikä tartte ajatella ikävimmän kautta. Kyllä henkivakuutuksesta voi olla hyötyä, vaikka sun pelinumeroa ei vielä lopullisesti jäädytettäisikään.”

Kari avasi Riskille lisää henkivakuutuksen maailmaa; puhetta tuli niin turvasta pysyvän kuin ohimenevänkin työkyvyttömyyden varalle.

Kun Kari sai vielä kuulla, että Riskillä oli alustavasti suunnitteilla yrityksen perustaminen kaverinsa kanssa, heräsi viimeinenkin solu Karin sisäisestä myyntimiehestä.

Kari halusi, että hyvä ystävä ymmärtäisi, miten merkittävästä asiasta voi olla kyse. ”Yritysmaailmassa henkivakuutuksen ulottuvuudet on vielä laajemmat, eikä niiden läpikäymiseen yksi huurteinen riitä. Mitäs sanot, jos jatkat keskustelua sen mun vakuutusyhteyshenkilön kanssa, niin saat varmasti oikeanlaista tietoa just sun tilanteeseen? Pyydän sitä ottamaan yhteyttä suhun”, ehdotti Kari.

Riskille tämä kävi paremmin kuin hyvin, koska hänelle oli juuri valjennut, miten vähän henkivakuutuksen monista ulottuvuuksista hän oli tähän asti ymmärtänyt.

Illalla kotona Riski kelasi vielä mentaaliharjoituksena höntsyvuoron sovitut pelikuviot mielessään, ja Karin kanssa käydyn keskustelun. ”Olipa hyvä, että asia tuli puheeksi, eihän tämmönen tavallinen nelosketjun vaihtopelaaja ymmärrä kaikkia finanssialan tähtikentän kiemuroita”, Riski pohti.

Taas yksi elämän palapelin palanen oli loksahtamassa kohdalleen. Kokonaiskuvan kannalta lohdullista oli myös se, että kännykkää vilkaistessaan Riski huomasi Tinderissä häntä odottavan supertykkäyksen viehättävältä käyttäjältä. ”Ehkä sille henkivakuutukselle saattaa tulla vielä lisääkin tarpeita lähitulevaisuudessa”, Riski naurahti itsekseen ja ryhtyi sommittelemaan koukuttavaa vastausviestiä Tinder-tykkääjälle.

 

Tutustu Pohjantähden Henki -vakuutuksiin tällä sivulla.