Auton säröt ja kolhut kuntoon ympäristöä kunnioittaen

Autoklinikka-ketju on Pohjantähden kumppani auton lasi- ja kolarivaurioissa. Ketjuun kuuluu jo lähes 60 pistettä ympäri Suomen ja vuosittain Autoklinikoilla korjataan yli 70 000 vaurioitunutta autoa.

Ensiluokkaisen asiakaspalvelun ohella, Autoklinikka haluaa olla alan suunnannäyttäjä myös ympäristöasioissa ja jakaa Pohjantähden vihreät arvot toiminnassaan.

Autoklinikan vastuullinen vauriokorjaus, Green Repair merkitsee, että jokainen korjaukseen tuotu auto pyritään aina korjaamaan ympäristöä kunnioittaen. Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei tarpeettomia osia vaihdeta, vaan kaikki korjataan mikä turvallisesti korjattavissa on.

Luonnollisesti vihreät valinnat näkyvät myös Autoklinikan energia- ja kemikaalivalinnoissa sekä huolellisena jätteiden käsittelynä.

Ympäristövastuun ytimessä korjaus ja kierrätys

Usein helpoin tapa korjata vahingoittunut auto olisi vaihtaa rikkoutunut osa uuteen. Ikävä kyllä se on myös ympäristöä kuormittavin ja samalla kallein korjausmenetelmä. Siksi Autoklinikalla onkin tavoitteena aina ensin selvittää, onko vaurioitunut osa, kuten puskuri, auton ovi tai tuulilasi, korjattavissa laadukkaasti vaihtamatta sitä uuteen.

Muovia voidaan hitsata ja lasia korjata. Useimmiten peltikolhut taas ovat oikaistavissa ennalleen.

Lisäksi Autoklinikalla pyritään aina mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään purettuja osia eli kierrätysosia. Uuden osan käytöstä aiheutuva hiilijalanjälki on 252 kg CO2e, kun taas kierrätysosan ja korjatun osan hiilijalanjälkilukemat ovat 61 kg ja 44 kg CO2e. Ero on merkittävä, ja tästä syystä täysin uuden osan käyttö tulisi olla aina viimeinen vaihtoehto.

Uuden, käytetyn ja korjatun osan aiheuttama hiilijalanjälki | Autoklinikka

Ympäristötietoiset suomalaiset toivovat kierrätysosien käyttöä

Kierrätysosilla voi olla iso vaikutus vahinkokorjauksen ympäristö- ja ilmastovaikutuksiin, ja kuluttajat myös toivovat niiden hyödyntämistä. Vuoden 2021 toukokuussa Autoklinikan tekemässä kyselytutkimuksessa 80 % vastanneista halusi oman autovaurionsa korjauksessa käytettävän kierrätysosia mahdollisuuksien mukaan.*

Avainasemassa on osaava henkilöstö

Autoklinikan korkean korjausasteen mahdollistavat ammattitaitoiset tekijät. Autoklinikalla panostetaankin jatkuvasti henkilöstön osaamisen kehittämiseen ympäristöystävällisissä korjaustekniikoissa.

Yksi hyvä esimerkki tästä on koukkuoikaisu eli PDR-korjaus. Siinä maalipinnaltaan ehjä lommo oikaistaan vaurion taustapuolelta erikoistyökalujen avulla, jolloin korjaukseen ei tarvita lainkaan maalia, energiaa tai osia. PDR-korjauksen tuottama hiilijalanjälki onkin lähes nolla ja se on myös perinteistä peltikorjausta nopeampi ja edullisempi korjaustapa.

Lisätietoa Autoklinikan vastuullisuudesta voit lukea täältä.

 

Vastuullisen vauriokorjauksen puolesta,

Autoklinikka
www.autoklinikka.fi

 

*Kyselyn toteutti SynoInt verkkopaneelina toukokuussa 2021. Mukana oli 1010 suomalaista 18–80-vuotiasta vastaajaa. Otos oli väestöä demografisesti edustava.