Moottoripyörävakuutus

Moottoripyörävakuutus

Moottoripyörävakuutus tasoittaa taloudellisia menetyksiä

Vaikka ajaisit itse turvallisesti ja liikennesääntöjä noudattaen, aina voi sattua peräänajoja, peltivaurioita ja muita onnettomuuksia itsestä riippumattomista syistä. Siksi on hyvä vakuuttaa moottoripyörä Pohjantähden moottoripyörävakuutuksella.

Laske hinta ja osta moottoripyörävakuutus

Milloin tarvitsen moottoripyörävakuutuksen?

 • Liikennevakuutus on pakollinen vakuutus kaikille liikenteeseen käytettäville moottoriajoneuvoille. Ajoneuvon ajoneuvorekisteriin merkittynä omistajana tai haltijana sinun tulee huolehtia liikennevakuutuksen ottamisesta.
 • Liikennevakuutuksen lisäksi kannattaa ottaa moottoripyörävakuutus (vapaaehtoinen ajoneuvovakuutus), sillä vaikka ajaisit itse turvallisesti ja liikennesääntöjä noudattaen, voi liikenteessä sattua yllätyksiä.

Moottoripyörävakuutuksen voit ottaa enintään 25 vuotta vanhalle moottoripyörälle. Turvan laajuuden rakennat omien tarpeidesi mukaisesti.

Mitä moottoripyörävakuutus korvaa?

 • Moottoripyörävakuutuksen vapaaehtoinen ajoneuvoturva korvaa äkillisiä ja ennalta arvaamattomia moottoripyörällesi aiheutuneita vahinkoja.
 • Moottoripyörän lisäksi korvataan vakuutuksenottajan omistamat kypärä, ajopuku, -käsineet ja -saappaat, jotka vahingoittuvat vakuutuksesta korvattavan vahingon yhteydessä.
 • Moottoripyörän perävaunu pitää muistaa vakuuttaa erikseen.

Paloriski on ainoa, joka on perusturvasi vuoksi pakollinen. Muun vakuutusturvan moottoripyörävakuutukseesi voit valita seuraavien riskien varalta: eläin, hinaus, ilkivalta, keskeytys, luonnonilmiö, oikeusturva, rahoitus, törmäys ja varkaus.

Moottoripyörävakuutuksen omavastuu ja vakuutusmaksu

Pohjantähdessä voit valita vapaaehtoiseen moottoripyörävakuutukseesi riskikohtaisen omavastuun portaattomasti 150 euron ja 2 000 euron väliltä. Perusomavastuu on 200 euroa. Moottoripyörävakuutuksen oikeusturvaan voit valita omavastuun 240–1 100 euron väliltä ja keskeytyksen omavastuuajaksi 0–10 vuorokautta.

Lue lisää ajoneuvovakuutuksen ulkomaan erityisomavastuusta.

Pohjantähtiturvan moottoripyörävakuutuksen maksu muodostuu monista eri tekijöistä, kuten

 • vakuutuksenottajan iästä ja asuinpaikasta
 • ajokortin myöntämisvuodesta
 • moottoripyörän ominaisuuksista
 • haltijasuhteesta
 • omavastuusta
 • vakuutuksenottajan vakuutus- ja vahinkohistoriasta eli bonuksesta

Pohjantähden moottoripyörävakuutus hinnoitellaan kausittain riskikohtaisesti. Vakuutuksen hinta on kalliimpi riskialttiina aikana eli ajokaudella (1.4.–30.9.). Ajokauden ulkopuolella (1.10.–31.3.) vakuutusmaksu on edullisempi ja vakuutuksella turvataan lähinnä säilytyksen riskejä kuten varkautta, paloa ja ilkivaltaa. Sinun ei tarvitse ilmoittaa erikseen liikennekäytöstäpoistoa ajokauden loputtua, sillä vakuutusmaksut ovat jo valmiiksi pienemmät ajokauden ulkopuolella.

Lisätietoa erilaisista vakuutusvaihtoehdoista saat lähimmästä palvelukonttoristasi, osoitteesta palvelu@pohjantahti.fi tai soittamalla palvelunumeroomme 020 763 4010 (ma–pe klo 8–20).