Tasamaalta taloksi – Hyvin suunniteltu rakennusprojekti on puoliksi tehty (tai puoliksi epäonnistunut)

Rakennusprojektimme on nytkähtänyt liikkeelle. Mitään konkreettista tontilla ei vielä ole tapahtunut, mutta suunnittelu ja lupaprosessi on saatu vauhtiin. Asumiskuviotkin ovat tässä välissä muuttuneet ja viime blogikirjoituksessa mainitsemani ”Elä vielä kerran kerrostaloelämää” -retki on alkanut. Vielä ainakin tunnelma on lähes katossa!

Jo nyt voin sanoa, että oli onni ottaa projektiin mukaan arkkitehdit. Meidän arkkitehtimme ovat superhyviä tyyppejä ja hoitavat tätä suunnittelua mestarillisesti. Itse ei tarvitse kuin istua kyydissä ja hyväksyä tai hylätä ehdotukset. Tähän mennessä hylättyjen ehdotusten lista on minimaalinen, kun ottaa huomioon, että pohjapiirroksemme sekä talomme tuleva ulkomuoto ovat käytännössä valmiina.

Suunnittelutarveratkaisu ennen rakennuslupaa

Tontti, jonka ostimme, sijaitsee osayleiskaava-alueella ja edellyttää suunnittelutarveratkaisun tekemistä. Suunnittelutarveratkaisun lähtötietojen avulla selvitetään muun muassa, olemmeko oikeutettuja hakemaan rakennuslupaa. Lista vaadituista tiedoista on pitkä, mutta ei kuulemma niin pitkä mitä itse rakennuslupa vaatii.

Suunnittelutarveratkaisuprosessissa arkkitehtimme ovat onneksemme perillä asioista ja hoitaneet tätäkin mallikkaasti. Meidän vastuullemme on paperisodassa, joka nykyisin käydään onneksi sähköisesti, jäänyt naapurien kuuleminen. On siis hyväksytettävä tulevilta naapureiltamme, ovatko meidän asemapiirroksemme, suunniteltu etäisyys naapureihin, kerrosala ynnä muut heille ok.

Vakuutusturva rakennusprojektille Pohjantähdestä

Tonttimme on tällä hetkellä vielä pääasiassa harventamatonta kuusimetsää. Joulun ajan havut pystyin hakemaan rehvakkaasti omalta maalta, mutta potentiaalisia joulukuusia en vielä sillä silmällä katsellut. Tarkastellaan vaihtoehtoja tarkemmin tulevina jouluina ja tuodaan kuusi sitten sisään, kun pirtti on valmis.

Pohjantähden vakuutusturvan hallitsevat talentit ovat neuvoneet meitä tarvittavan vakuutusturvan kanssa. Onkin ollut helpottavaa huomata, että meidän tarvitsee ottaa vain yksi vakuutus, jotta voimme keskittyä olennaiseen.

Rakennuksen vakuutusturva kattaa rakennettavan kohteen lisäksi:
• rakennustarvikkeet
• tilapäiset työmaarakennukset
• rakennus- ja korjaustöitä varten lainatut tai vuokratut laitteet, koneet ja työkalut lukuun ottamatta
nostureita, nostimia ja moottorikäyttöisiä työkoneita
• talkootyötä tekevien tai palkattujen rakennustyöntekijöiden vaatteet ja työkalut
.

Voit tutustua Pohjantähden rakentajan vakuutuksiin tästä.

Ei muuta kuin rohkeasti viestiä allekirjoittaneelle, mikäli talkoointoa löytyy! Jos housut sattuu repeämään työn touhussa, niin hoidetaan uudet tilalle.

Tässä rakentamisen iloihin ja suruihin keskittyvässä blogisarjassa käydään läpi jokaisen suomalaisen unelmaa punaisesta tuvasta ja perunamaasta sekä mietitään samalla, miten vakuutukset täytyy ottaa huomioon rakennusprojektin aikana.