Auton vahinkotarkastus etänä säästää aikaa ja ympäristöä

Autoklinikka-ketju on Pohjantähden kumppani auton lasi- ja kolarivaurioissa. Ketjuun kuuluu jo lähes 60 pistettä ympäri Suomen.

Ensiluokkaisen asiakaspalvelun ohella Autoklinikka haluaa olla alan suunnannäyttäjä myös ympäristöasioissa, ja jakaa Pohjantähden vihreät arvot toiminnassaan. Osana vastuullista vauriokorjausta Autoklinikka tarjoaa Pohjantähden asiakkaille mahdollisuuden hoitaa auton vahinkotarkastus valokuvilla tai etänä videopuhelun avulla.

Kun pelti- tai kolarivaurio tien päällä yllättää, voi lähimmälle Autoklinikalle piipahtaa vahinkotarkastukseen ilman ajanvarausta. Se vie aikaa noin vartin.

Vahinkotarkastuksessa teemme vahinkoilmoituksen vauriosta Pohjantähdelle, tarkastamme vahingon laajuuden ja varaamme autolle ajan varsinaiseen korjaukseen.

Vahinkotarkastus hoituu myös valokuvilla

Mikäli haluat säästää ajomatkan korjaamolle ja takaisin, voi vahinkotarkastuksen hoitaa Autoklinikalla myös lähettämällä valokuvat auton vauriosta.

Tämä hoituu muutamassa minuutissa omalla puhelimella. Mitään sovelluksia ei tarvitse puhelimeen erikseen ladata, vaan kuvat voi lähettää näppärästi verkossa. Kuvat saatuamme asiantuntijamme tekee vahingosta vahinkoilmoituksen Pohjantähdelle, arvioi vaurion laajuuden ja on yhteydessä sinuun varsinaisen korjausajan sopimiseksi.

Vaihtoehtona vahinkotarkastus videopuhelun avulla

Auton vaurion arviointi hoituu Autoklinikalla näppärästi etänä myös videopuhelun avulla. Ajan videopuheluun voit varata verkossa ja ennen varattua aikaa lähetämme sinulle linkin, jonka avulla videoyhteys avataan.

Videopuhelu tehdään Teams-sovelluksen avulla, mutta mitään erillisiä appeja ei tarvitse puhelimeen tai koneelle etukäteen ladata, vaan Teams-yhteyden avaaminen onnistuu mainiosti lähettämämme linkin kautta.

Videopuhelussa asiantuntijamme on vuorovaikutuksessa kanssasi koko puhelun ajan. Se onkin ehdottomasti etätarkastuksen paras juttu. Sinun on mahdollista nähdä asiantuntijamme ja esittää hänelle mahdollisia lisäkysymyksiä korjaukseen liittyen. Asiantuntijamme voi tarvittaessa tukea sinua myös oikeanlaisen videokuvan ottamisessa.

Ajan sopiminen varsinaiseen korjaukseen voidaan hoitaa puhelun lomassa tai sen jälkeen. Lisäksi videopuhelun aikana saamme tarvittavat tiedot vahinkoilmoitusta varten.

Videotarkastus on myös oiva vaihtoehto, jos esimerkiksi oikeanlaisten valokuvien ottaminen mietityttää.

Etätarkastuksesta ympäristökin kiittää

Hoitamalla vahinkotarkastuksen valokuvilla tai etänä videopuhelulla säästyy aina aikaa, vaivaa ja rahaa, mutta myös luontoa.

Tilastokeskuksen mukaan keskimääräinen työmatka Suomessa töihin ja takaisin on noin 46 minuuttia. Kilometreissä tämä vastaa noin 36 kilometrin ajomatkaa. Jos lähin korjaamo sijaitsee arviolta saman etäisyyden päässä ja mukaan lasketaan myös tarkastuksen kesto, säästää vahinkotarkastus kuvilla tai videopuhelussa aikaa noin tunnin. Polttoainettakin säästyy lähes viiden euron edestä*.

Vahinkotarkastus valokuvilla tai videopuhelussa vähentää myös päästöjä (CO2) keskimäärin viisi kiloa**, jos sitä vertaa tarkastukseen paikan päällä korjaamolla.

Aina ei vaurion arviointi kuvilla tai videoyhteyden avulla välttämättä onnistu, vaan ajo korjaamolle tarkempaa tutkimusta varten on tarpeen. Silloinkin on hyvä muistaa, että Autoklinikalla on ympäristöasiat huomioitu läpi koko korjausprosessin – aina vaurion korjauksesta jätteen lajitteluun ja hyötykäyttöön asti.

Lisätietoa Autoklinikan vastuullisuudesta löydät täältä.

 

Vastuullisen vauriokorjauksen puolesta,
Autoklinikka
www.autoklinikka.fi

* Jos polttoaineen kulutus 6 l / 100 km ja polttoaineen litrahinta 2,2 €. Hinta 36 km matkalle noin 4,75 €.
** Keskimääräiset CO2 päästöt ovat n. 147,1 g / km. 36 km matkalta tämä aiheuttaa 5,3 kg hiilidioksidipäästöt.