Kestävämpää autoilua – korjauta kiveniskemät ajoissa

Ajoradalle jäänyt hiekoitus ja tienpinnasta irtoava kiviaines aiheuttavat etenkin kesällä ja syksyllä runsaasti kiveniskemiä tuulilaseihin. Iskemä tuulilasissa kannattaa korjauttaa aina mahdollisimman pian. Näin iskukohta ei pääse laajenemaan ja riko koko lasia. Lasin korjauttaminen ajoissa säästää rahaa ja on aina myös ympäristön kannalta kestävämpi ratkaisu, sillä korjauksen hiilijalanjälki on lähes nolla.

Kiveniskemä kannattaa suojata läpinäkyvällä teipillä

Syntynyt iskemä kannattaa suojata mahdollisimman pian läpinäkyvällä teipillä. Näin lika ja kosteus eivät pääse vaurioon ja korjauskohdasta saadaan lähes huomaamaton.

Tuulilasi on myös hyvä korjauttaa kuntoon ripeästi. Oman onnensa nojaan jätetty iskemä laajenee helposti isommaksi vaurioksi, joka vaatii jo tuulilasin vaihdon. Hyvä nyrkkisääntö on, että jos iskemä on alle kahden euron kokoinen, se on yleensä vielä korjattavissa kuntoon.

Rikkinäinen tuulilasi on aina turvallisuusriski, sillä etenkin auringon paistaessa iskukohta voi heijastaa valoa ja haitata näin ajonäkyvyyttä. Tuulilasi on myös osa auton kantavaa rakennetta. Kolaritilanteessa vauriot voivat olla suuremmat, jos autossa on rikkinäinen tuulilasi.

Tietoisuus oikeista toimenpiteistä hyvällä tasolla

Iloksemme olemme Autoklinikalla huomanneet, että suomalaiset autoilijat ovat alati paremmin perillä kiveniskemien syistä sekä vaurion oikeaoppisesta hoidosta.

Moni säilyttää autonsa hansikaslokerossa kiveniskemän suojaamiseen sopivaa tarraa ja mikäli sellainen vielä oman auton matkasta puuttuu, niitä voi noutaa veloituksetta kaikilta Autoklinikoilta.

Moni autoilija tarkkailee myös tuulilasinsa kuntoa aktiivisesti ympäri vuoden. Tämä onkin tärkeää, sillä iskemä voi jäädä herkästi huomaamatta, jos osuma sattuu sijaitsemaan esimerkiksi peilin takana, pyyhkimien alla tai lasipinnan alalaidassa.

Lasivakuutus kattaa kiveniskemän korjauksen

Jos ajoneuvosi vakuutuspakettiin sisältyy lasivakuutus, on kiveniskemän korjauttaminen sinulle veloitukseton eli Pohjantähti huolehtii korjauskuluista kokonaisuudessaan. Kiveniskemän korjauttaminen ei myöskään edellytä vahinkoilmoituksen tekemistä tai vaikuta bonuksiisi.

Pienet kiveniskemät hoituvat Autoklinikalla kuntoon ilman ajanvarausta. Korjaus vie vain noin 30 minuuttia. Halutessasi voit varata ajan lasin korjaukseen myös etukäteen verkossa.

Tuulilasin korjauksen hiilijalanjälki on lähes nolla

Tuulilasin korjauttaminen ajoissa on myös ympäristön kannalta kestävä ratkaisu, sillä jos lasi vaihdetaan uuteen ja mukaan lasketaan lasin valmistus, kuljetus, asennus ja kierrätyskulut, koituu tästä hiilidioksidipäästöjä 44 kg CO2 verran*. Tuulilasin korjauksen hiilijalanjälki sen sijaan on lähes nolla.

Me Autoklinikalla pyrimme aina ensin tarkistamaan, onko lasi korjattavissa laadukkaasti ja turvallisesti vaihtamatta sitä uuteen. Näin säästämme lasin vaihtamisesta koituvia kuluja, jätettä ja päästöjä. Viime vuonna korjasimme tuulilaseista yli 50 %, joka on enemmän kuin alalla keskimäärin**.

Luonnollisesti myös lajittelemme kaiken meillä syntyvän jätteen tarkasti ja rikkinäiset tuulilasit huolehdimme kierrätykseen. Hyötykäyttöasteemme onkin 99 % eli lähes kaikki korjaamoillamme syntyvä jäte uusio- tai hyötykäytetään.

Lisätietoa Autoklinikan vastuullisuudesta löydät täältä.

 

Vastuullisen vauriokorjauksen puolesta,
Autoklinikka
www.autoklinikka.fi

* Ruotsalaisen vakuutusyhtiön tekemä tutkimus.
** Perustuu vakuutusyhtiöiden Cabas-laskelmiin.