Lähikuva moottoripyörän renkaasta

Ajoneuvoon kohdistettu ilkivalta tai varkaus

Oman ajoneuvosi ilkivaltavakuutuksesta korvataan tahallisesta vahingonteosta ajoneuvollesi aiheutetut vauriot, kun tapahtuma-aika ja -paikka voidaan määritellä. Tahallisesta teosta on kyse silloin, kun tekijän nimenomaisena tarkoituksena on ollut vahingoittaa ajoneuvoasi.
Ilkivaltaa ei ole sellaiset tapaukset, joissa toisella ajoneuvolla törmätään ajoneuvoosi. Tällaiset vahingot korvataan törmäysvakuutuksen perusteella.

Varkausvakuutuksesta korvataan ajoneuvosi varkaus, luvaton käyttöönotto tai näiden yritys vakuutusehtojen mukaisesti. Ilkivalta- ja varkausvahingoista tulee aina tehdä rikosilmoitus poliisille ja vaatia tekijälle rangaistusta.

Hoida vakuutusasiasi kätevästi Oma Pohjantähdessä

Toimi näin

1

Tee rikosilmoitus

Ilkivalta- ja varkausvahingoista tulee aina tehdä rikosilmoitus poliisille ja vaatia tekijälle rangaistusta. Rikosilmoituksen voi tehdä sähköisesti poliisin nettisivuilla.

2

Vie ajoneuvosi tarkastettavaksi

Ajoneuvon vauriot on tarkastettava aina ennen korjausta. Voit itse valita haluamasi korjaamon. Korjaamo toimittaa korjauskustannuslaskelman Pohjantähteen.

Mikäli ajoneuvosi on yli 10 vuotta vanha, tee tarkastuspyyntö osoitteella autotarkastus@pohjantahti.fi

3

Mikäli ajoneuvosi on ajokelvoton

Mikäli ajoneuvosi on ajokelvoton vahinkotapahtuman jälkeen, ota yhteyttä SOS Hinauksen hinaus- ja tiepalvelupäivystykseen. Palvelu on käytössäsi ympäri vuorokauden numerossa 0800 139 139.

4

Ilmoita vahingosta

Ilmoita vahingosta Oma Pohjantähden kautta. Oma Pohjantähdessä pääset täyttämään vahinkoilmoituksen.

Hoida vakuutusasiasi vaikka keskellä yötä
Oma Pohjantähdessä hoidat esimerkiksi muutokset ja korvaushakemukset silloin, kun sinulle sopii.