Oma Pohjantähti uudistuu torstaina – päävalikon ja edustusten käytettävyys paranee

Pohjantähden sähköinen asiointipalvelu Oma Pohjantähti uudistuu. Sovelluksen uusi versio viedään tuotantoon varhain torstaiaamuna ja se on käytössä heti.

Uudistus tuo mukanaan muutaman näkyvän muutoksen, joiden tavoitteena on parantaa käytettävyyttä ja jatkaa mm. Pohjantähden brändi-ilmeen tuomista sovellukseen.

Päänavigaatio ja yleisilme muuttuu

Päänavigaation sijainti Oma Pohjantähdessä on muutettu vasemmasta palkista ylös, jossa sen toimintoja saadaan paremmin korostettua. Se myös seuraa ruudulla mukana liikkuessasi sivuilla ylös ja alas.

Sivujen sisältöaluetta on levennetty ja uudelleenjärjestelty, jolloin tila saadaan hyödynnettyä paremmin myös isommilla näytöillä. Mobiilissa jo hyvin toimiva skaalaus säilyy ennallaan. Myös sivun footer eli alaosa on tehty uusiksi.

Valtuutuksen ja edustuksen käytettävyysparannukset

Aiemmin toisen henkilön tai yrityksen pystyi valitsemaan Oma Pohjantähdessä edustuksen kohteeksi sivulla olevasta valikosta. Nyt päänavigaation siirryttyä ylös, olemme yhdistäneet tämän sisäänkirjautuneen tietojen alueelle oikeaan yläkulmaan. Mikäli käyttäjä ei edusta ketään, ylhäällä lukee kirjautuneen oma nimi. Jos käyttäjä voi edustaa jotakin toista henkilöä tai tahoa, siitä näkyy linkki nimen alla.

Sivun yläosassa viesti ilmoittaa, että edustat toista henkilöä huutomerkki-ikonin kanssa. Kun sivulla rullaa alaspäin, viesti menee piiloon ja huutomerkki ilmestyy edustettavan nimen viereen.

Päänavigaatiossa ”Omat tietosi” muuttuu muotoon ”Edustettava” ja myös sieltä avautuvan sivun otsikko on ”Omat tietosi” sijaan ”Edustettavan tiedot”. Näiden muutosten on tarkoitus kiinnittää huomio siihen, että edustus on päällä eikä muutoksia tehtäisi vahingossa toisten nimissä.

Versiopäivitys tuo mukanaan myös mm. saavutettavuuteen liittyviä asioita, muita pienempiä käytettävyysparannuksia sekä virheenkorjauksia.