Onko sinulla maksuvaikeuksia? Ei hätää, me autamme!

Energian ja polttoaineen hinnan sekä muiden elinkustannusten nousu aiheuttavat tällä hetkellä monille taloudellisia haasteita.

Haluamme auttaa asiakkaitamme ennen kuin vakuutusmaksut erääntyvät, jotta laskut eivät lähtisi perintään ja vakuutukset pysyisivät voimassa.

Näin autamme, jos kohtaat maksuvaikeuksia

1. Annamme maksuaikaa

Veloitamme sinulta maksuajalta pelkän korkolain mukaisen viivästyskoron.

Voit pyytää laskuillesi maksuaikaa 30 päiväksi sähköisen asiointipalvelumme Oma Pohjantähden Laskut-osiossa.

Voit sopia asiakaspalvelussamme tarvittaessa myös pidemmästä maksusuunnitelmasta.

Ota meihin yhteyttä ajoissa – perimme 5 euron lisäkulun maksumuistutuksien lähettämisestä.

2. Muutamme vakuutusmaksusi useampaan erään

Henkilöasiakkaana voit maksaa vakuutusmaksusi jopa 12 erässä. Tällöin edellytämme, että sinulla on paperiton palvelu käytössäsi. Yritysasiakkaat voivat maksaa vakuutusmaksut enintään kuudessa erässä.

Saat vakuutusmaksuistasi -2,5 % maksutapa-alennuksen, jos maksat vakuutuksesi yhdessä erässä. Jos haluat maksaa vakuutuksesi useammassa erässä, siitä ei synny muita lisäkuluja kuin maksutapa-alennuksen poistuminen.

Voit pyytää vakuutuksillesi eräisyyden muutoksen lähettämällä viestiä Oma Pohjantähdessä tai soittamalla asiakaspalveluumme.

3. Vaihdamme laskuillesi toivomasi eräpäivän

Haluatko, että laskusi erääntyisivät esimerkiksi palkkapäivänäsi? Se sopii hyvin! Jos haluat laskuillesi tietyn eräpäivän, voit lähettää meille viestiä Oma Pohjantähdessä tai soittaa asiakaspalveluumme.

Suosittelemme asiakkaillemme e-laskua tai verkkolaskua

E-laskulla tai verkkolaskulla saat sähköisen laskun suoraan verkkopankkiisi tai laskutusohjelmaan, jolloin sinun ei tarvitse haeskella laskuja tai syöttää maksutietoja käsin.

Näin saat e-laskun käyttöön

  1. Kirjaudu Oma Pohjantähteen ja valitse Omat tiedot -osio.
  2. Klikkaa Sähköinen asiointi -osiossa Tilaa e-lasku. Valitse vielä pankki, johon haluat e-laskuehdotuksen.
  3. Kirjaudu omaan verkkopankkiisi ja hyväksy e-laskuehdotus.

Huom. E-laskuehdotuksen hyväksymistapa verkkopankissa vaihtelee pankkikohtaisesti. Osa pankeista ei näytä e-laskuehdotuksia esimerkiksi mobiilisovelluksessa.

tai

  1. Kirjaudu verkkopankkiisi.
  2. Tee uusi e-laskusopimus.
  3. Valitse laskuttajaksi Pohjantähti Keskinäinen Vakuutusyhtiö.
  4. Lisää e-laskusopimuksen vaatimat yksilöintitiedot (maksajan henkilötunnus tai y-tunnus sekä asiakasnumero, jonka saat esimerkiksi Pohjantähden laskulta tai vakuutuskirjalta).
  5. Vahvista e-laskusopimus.

Näin saat verkkolaskutuksen käyttöön

Verkkolaskutuksen osalta meille riittää ilmoitus, että haluat vakuutuslaskusi verkkolaskuna. Voimme hakea verkkolaskutietosi Verkkolaskuosoitteistosta tai voit ilmoittaa laskutustiedot lähettämällä meille viestiä Oma Pohjantähdessä tai soittamalla asiakaspalveluumme.