Lahjoitimme 10 000 euroa HUS Hyvinkään lastenpsykiatrialle

HUS Hyvinkää lastenpsykiatria lahjoituksen vastaanottajat.HUSin Hyvinkään lastenpsykiatrialle tehty lahjoitus on tarkoitus käyttää esimerkiksi potilastilojen viihtyvyyden parantamiseen, hoidollisen ryhmätoiminnan toteuttamiseen ja kehittämiseen sekä toiminnallisissa harjoituksissa käytettäviin leluihin ja peleihin.

”Lastenpsykiatrinen hoito perustuu tutkittuihin menetelmiin ja toteutuu paljolti keskustelun, leikin ja erilaisten toiminnallisten menetelmien avulla. Meillä on lisäksi paljon ryhmiä perheiden erilaisiin tarpeisiin. Ryhmä voi olla esimerkiksi tarkoitettu lapsille, joilla on pulmia sosiaalisissa taidoissa”, ylihoitaja Katriina Anttila kertoo. ”Meillä käy vuosittain jopa 8 000 lasta, joten lelut ja pelit ovat kovassa kulutuksessa.”

Avun tarvitsijoiden määrä on Anttilan mukaan lisääntynyt vuosien varrella, mutta tämä ei ole pelkästään huono asia: ”Kysynnän kasvaminen johtuu varmasti osittain siitä, että apua haetaan helpommin. Mielenterveyshäiriöihin on aiemmin liittynyt häpeää, mutta se on onneksi vähentynyt ja mielenterveyden ongelmista puhutaan avoimemmin.”

Pandemia on tuonut haasteita lasten hyvinvointiin ja mielenterveyteen. ”Ahdistus- ja masennusoireilu ovat lisääntyneet, mutta täsmätietoa eri häiriöiden kohdalla tarvitaan vielä enemmän. Lasten mielenterveyden taustalla vaikuttavat lukuisat eri tekijät, ja syy-seuraussuhteetkin ovat moninaiset”, Anttila toteaa.

HUS Hyvinkään lastenpsykiatrian lahjoituksen vastaanottivat ylihoitaja Katriina Anttila, sairaanhoitaja Mervi Nyfors ja osastonhoitaja Sanna Roiha. Pohjantähden vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Jenni Niiranen luovutti sekin.

HUS Hyvinkää lastenpsykiatria lahjoituksen vastaanottajat.

HUS Lastenpsykiatriaa voi seurata Facebookissa ja Instagramissa.

Lahjoituskampanja lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemiseen

Pohjantähti kohdisti tänä vuonna lahjoituksensa työhön, jota tehdään lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. ”Pandemia-aika on luonut lapsille ja nuorille turvattomuutta, epävarmuutta ja ahdistusta, jota ei varmasti poisteta hetkessä. Haluammekin olla osaltamme varmistamassa, että lapset ja nuoret saavat tarvitsemaansa tukea”, sanoo Niiranen.

Osana vastuullisuustyötämme lahjoitimme yhteensä 50 000 euroa lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemiseen. Pohjantähden viisihenkinen raati valitsi kaikista kampanjaan osallistuneista yhdistyksistä ja organisaatioista viisi lahjoituskohdetta, joista kunkin toimintaa tuetaan 10 000 eurolla.