Luonnonmukaisuutta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia – Bloomington

Bloomingtonin yrittäjän Tanja Reijomaan äänestä paistaa innostus, kun hän kertaa hyvinvoinnin huoltamonsa vaiheita. ”Perustin yritykseni vuonna 2018, kun halusin muuttaa työurani suuntaa. Minulla oli kytenyt jo jonkin aikaa palo tehdä jotain muuta kuin markkinointiviestintähommia, joten hyvinvointialalle hyppääminen tuntui juuri minulle sopivalta ratkaisulta.”

Ensimmäinen asia, jota Reijomaa ryhtyi opiskelemaan, oli kalevalainen jäsenkorjaus. ”Ajauduin jäsenkorjauksen pariin osittain vähän vahingossa. Halusin kyetä hoitamaan ja ymmärtämään omien lasteni liikuntaharrastusten poikimia vaivoja ja sainpa opintojen aikana vastauksia ja työkaluja omankin kehon ongelmiin”, Reijomaa hymyilee.

Pelkästään kalevalaisen jäsenkorjauksen varaan Reijomaa ei halunnut yritystään laskea, vaan oman osaamisen laajentaminen oli itsestään selvää. Samaan aikaan kalevalaisen jäsenkorjauksen opintojen kanssa alkoi kosmetologikoulutus. ”Aluksi en ollut aivan varma, onko kosmetologisuunta minulle oikea. Kun opinnoissa päästiin luonnonkosmetiikkaan sekä enemmän hoidolliseen puoleen, huomasin, että olen täysin oikealla tiellä. Oli ihanaa, että kauneudenhoitoa ei lähestytty ihan perinteisesti, vaan mentiin pintaa syvemmälle.” Tällä hetkellä Reijomaa tarjoaa monenlaisia muitakin hyvinvointipalveluja edellä mainittujen lisäksi, kuten aromaterapiaa, äänimaljahoitoja sekä hengitysohjauksia.

Bloomingtonin hoitohuone

Kokonaisvaltainen hyvinvointi on kaikki kaikessa

Bloomingtonissa kaikkia hoitoja lähestytään kokonaisvaltaisesti ihmisen hyvinvointia kuunnellen ja kunnioittaen. ”Kaikki vaikuttaa kaikkeen; ihminen on monimutkainen kokonaisuus ja myös henkinen puoli on äärimmäisen tärkeää. En lähesty esimerkiksi iho-ongelmia ainoastaan ihonhoidon näkökulmasta, vaan yritän vaikuttaa juurisyihin. Näin ongelmatkin saadaan usein ratkottua”, Reijomaa miettii.

Bloomingtonin toiminnan ohjenuorana on luonnonmukaisuus ja suomalaisuus. Suurin osa hoitolassa myytävistä tuotteista on suomalaisia. ”Tykkään käyttää itse ja myydä muillekin tuotteita, joiden alkuperän tunnen. Näin voin olla varma, että tuotteet ovat laadukkaita.”

Suurin osa Bloomingtonin asiakkaista on naisia, mutta nykyään myös nuoret miehet ovat innostuneet pitämään huolta itsestään. ”On ihanaa, kun onnistun auttamaan asiakasta jossakin hänen ongelmassaan. Välillä ratkaisua etsitään useammallakin tavalla, sen takia olen halunnut kouluttautua mahdollisimman laajalla skaalalla. Paras palaute mielestäni on, kun asiakkaan koko perhe tai muu lähipiiri tulee hoitoihin. Silloin tunnen konkreettisesti, että olen tehnyt jotain oikein.”

Bloomingtonissa myytäviä hoitotuotteita

Bloomington on parantanut tulostaan vuosi vuodelta

Korona-aika vaikutti, varsinkin pandemian alussa, Bloomingtonin toimintaan paljon. ”Pidin hoitolani kiinni useamman kuukauden. Ratkaisu tuntui siinä vaiheessa turvalliselta ja oli helpottavaa, kun ei tarvinnut joka päivä arvioida tilannetta uudelleen. Toiminta onneksi pääsi hyvin vauhtiin tauon jälkeen.”

Bloomington on parantanut joka vuosi tulostaan. ”Ala on selkeästi nousujohteinen. Hinnoittelu on kuitenkin välillä vähän hankalaa, koska esimerkiksi kalevalaista jäsenkorjausta ei katsota terveydenhoidoksi samalla tavalla kuin vaikkapa hierontaa. Jäsenkorjauksesta pitää siis maksaa arvonlisävero, joka luonnollisesti nostaa hintoja. Korkeampi hinta voi hämmentää asiakkaita”, Reijomaa pohtii.

Yrittäjyys on elämäntapa

Reijomaa on tyytyväinen siihen, että työskentelee nykyään yrittäjänä. ”Parasta yrittäjyydessä on se, että pystyn järjestämään itse työaikani. Opiskelen työn ohella jatkuvasti, joten aikataulupaineita helpottaa se, että voin suunnitella työpäiväni ja -viikkoni itse. Pidän myös siitä, että saan tehdä asiat omalla tavallani.”

Verkostoituminen on yrittäjänä tärkeää ja Reijomaa kannustaakin kaikkia yrittäjäksi ryhtyviä olemaan aktiivisia ja pysymään kartalla siitä, mitä lähistöllä tapahtuu. Reijomaan mukaan pelkästään yksin tekeminen ei vie kovin pitkälle. ”Itse olen tutustunut muihin yrittäjiin muun muassa Hämeen ammattikorkeakoulun yrittäjäkoulutuksissa. Asiakassuhteiden kautta olen myös saanut hyviä yhteistyökumppaneita, joiden kanssa voimme auttaa toinen toisiamme. Jos jotain kaipaan, niin työkavereita. Olisi hienoa löytää työtila, jonka voisi jakaa muiden yrittäjien kanssa.”

Omasta hyvinvoinnistaan Reijomaa huolehtii muun muassa samoilemalla metsässä. ”Olen valmistunut myös luontoyhteysohjaajaksi, joten metsät ovat minulle tärkeitä paikkoja. Vietän niissä paljon aikaa. Harrastan lisäksi joogaa ja valmistunkin tammikuussa yin-joogaohjaajaksi. Voisin sanoa, että opiskelu on minulle eräänlainen harrastus. Yleensä koulutukset liittyvät jollain tapaa ihmisen hyvinvointiin, joten sieltä ammennan myös omaan elämääni oppeja”, Reijomaa sanoo.

Vakuutusyhtiön valinta ei ollut vaikeaa

Reijomaa on ollut tyytyväinen Pohjantähden asiakas yrityksensä perustamisesta saakka. ”Pyysin tarjouksia useammastakin yrityksestä. Pohjantähdellä oli äärimmäisen mukava naismyyjä ja tarjouskin oli kohdillaan, joten valinta ei ollut vaikea. Yhteistyö on toiminut moitteettomasti – onneksi mitään suurempaa ei ole sattunut.”

 

Bloomington

  • Hämeenlinnalainen holistiseen hoitamiseen erikoistunut ekologinen kauneushoitola ja hyvinvoinnin huoltamo
  • Yksityinen elinkeinonharjoittaja Tanja Reijomaa
  • Perustettu vuonna 2018
  • Tutustu yritykseen https://www.bloomington.fi/

 

Haluamme nostaa yritysasiakkaidemme tarinoita arvoiselleen paikalle. Pohjantähti <3 Yrittäjät kampanjan aikana pääsimme tapaamaan monia mielenkiintoisia yrittäjiä ja tutustumaan heidän yritystoimintaansa. Tutustu muihin asiakastarinoihin täällä.