Yrittäjän vakuutukset

yrittäjän vakuutukset

Yrittäjän vakuutukset – vapaaehtoiset ja lakisääteiset

Yrittäjä on yrityksen tärkein omaisuus. Yrittäjän työeläkevakuutus eli YEL-vakuutus on yrittäjälle pakollinen. Lisäksi voit ottaa itsellesi vapaaehtoisen tapaturmavakuutuksen. Varmista selustasi vakuutuksilla!

Tarvitseeko yrittäjä tapaturmavakuutuksen?

Yrittäjä on yrityksen sydän ja toiminnan kannalta korvaamaton. Yrittäjän tapaturmavakuutus on vapaaehtoinen vakuutus, jolla yrittäjä voi vakuuttaa itsensä yhtä kattavasti kuin vieraat työntekijät. Vakuutusturva on voimassa myös vapaa-aikana. Yrittäjän tapaturmavakuutuksen vuosityöansiona käytetään yrittäjälle vahvistettua YEL-työtuloa, jonka perusteella ansionmenetyskorvaukset ja perhe-eläke maksetaan.

YEL-vakuutus turvaa yrittäjän eläkkeen

Yrittäjän on otettava itselleen yrittäjien eläkelain mukainen YEL-vakuutus. Se turvaa yrittäjän ja hänen perheensä toimeentulon yrittäjätoiminnan päättyessä vanhuuden, työkyvyttömyyden, työttömyyden tai yrittäjän kuoleman vuoksi.

YEL:in piiriin kuuluvat yrittäjät ja heidän perheenjäsenensä, jotka tekevät ansiotyötä olematta työ- tai virkasuhteessa. Maanviljelijät, poronhoitajat ja ammattikalastajat kuuluu vakuuttaa maatalousyrittäjien eläkelain MyEL:in mukaan.

Milloin tarvitsen YEL-vakuutuksen?

Yrittäjän on otettava YEL-vakuutus kun seuraavat ehdot täyttyvät:

  • yrittäjä on 18–67-vuotias
  • yrittäjätoiminta on jatkunut yhdenjaksoisesti vähintään 4 kuukautta 18 vuoden iän täyttymiskuukauden jälkeen
  • arvioitu työtulo on vähintään 7 557,18 euroa vuodessa (2016)
  • hänen ansiotyönsä ei kuulu muun lain esim. MyEL:in piiriin (maatalousyrittäjä).

Lue lisää YEL-vakuutuksesta yhteistyökumppanimme Veritaksen verkkosivuilta.

Myös sivutoiminen yrittäjä tarvitsee vakuutuksia

Myös sivutoimisella yrittäjällä pitää olla YEL-vakuutus, jos YEL-työtuloksi on arvioitava vähintään 7 557,18 euroa vuodessa. Sivutoimisen työn luonteesta riippuen kannattaa harkita myös vapaaehtoisen tapaturmavakuutuksen ottamista.

Lisätietoa erilaisista vakuutusvaihtoehdoista saat lähimmästä palvelukonttoristasi, osoitteesta palvelu@pohjantahti.fi tai soittamalla palvelunumeroomme 020 763 4010 (ma–pe klo 8–20).