Maatilavakuutus

maatilavakuutus

Maatilavakuutus turvaa maatilan elinkeinon

Pohjantähden yritysvakuutus maatiloille on vakuutusratkaisu kaikenkokoisille maatiloille. Maatilavakuutuksella vakuutat tuotantorakennukset, maatalousirtaimiston ja -kaluston, eläimet sekä metsän. Maatilavakuutus voi kattaa myös kaikki sivuelinkeinosi.

Voit valita maatilavakuutuksesi sisällön itse asiantuntijamme opastuksella tehdyn vakuutustarvekartoituksen perusteella, vain paloriski on perusturvasi vuoksi pakollinen. Mietitään yhdessä miten juuri sinun turvasi on paras rakentaa ja millaisia omavastuita haluat mihinkin kohteeseen valita. Kaiken varalle ei ole järkevää maksaa kalleinta vakuutusmaksua, jos tiedät tilasi selviytyvän pikkuvahingoista omin voimin.

Tulemme käymään luonasi ja katsomme kaiken kerralla kuntoon. Teemme samalla kertaa mielellämme tarjouksen myös perheen, kodin ja ajoneuvojen vakuutuksista.

OTA YHTEYTTÄ!

Maatilan vakuutusturva muodostuu monesta asiasta

Maatilan henkilöt

Voit vakuuttaa maatilallasi työskentelevät henkilöt henkilökohtaisilla tai ryhmävakuutuksilla. Perheenjäsenet, jotka eivät työskentele tilalla vakuutat kodin vakuutuksessa.

Maatilan omaisuus

Maatilavakuutuksella vakuutat tuotantokäytössä olevat rakennukset, kuten eläinsuojarakennukset, kuivaamot, lämpökeskukset ja maatalouden varastorakennukset. Omaisuusvakuutukseen kuuluvat myös omalla tilalla kasvattamasi tuotteet sekä ostamasi rehut ja siemenviljat. Toisin sanoen maataloustuotteet ja -tarvikkeet sekä maatalousirtaimisto. Turvan laajuuden voit valita oman riskinkantokykysi mukaisesti.

Maatilan koneet ja kalusto

Maatilan koneista traktorin eteen ja taakse kytkettävän kaluston vakuutat kalustoturvalla. Yli 50 000 euron arvoiset laitteet ja koneet vakuutetaan erillisellä turvalla ja omalla konevoimalla kulkeva kalusto (esim. puimuri) ajoneuvoturvalla.

Maatilan tuotantoeläimet

Tuotantoeläinturvalla vakuutat tilalla kasvattamasi eläimet kuoleman varalta. Tuotantoeläinturva kattaa kuolemantapauksissa tulipalon, luonnonilmiön, sähköiskun, tapaturman sekä sairauden. Tuotantoeläinturvalla voi vakuuttaa lypsykarjaa, lihakarjaa, sikoja, siipikarjaa, vuohia ja lampaita. Tuotantoeläinturvaan samoin kuin muihinkin vakuutuksiimme valitset vakuutuksen laajuuden ja omavastuun itse oman kykysi ja tarpeesi mukaisesti.

Mikäli tilallasi tuotetaan myös muita kuin edellämainittuja eläimiä, kysy lisää vaihtoehdoistamme!

Maatilan keskeytysvakuutus

Maatilan keskeytysvakuutus turvaa taloutesi liiketoiminnan keskeytymisen varalta. Lisäkustannusturva puolestaan korvaa maatalous- tai liitännäiselinkeinotoiminnan keskeytymisestä aiheutuneita lisäkustannuksia.

Maatilan toiminnan vakuutukset

Maatilalla on erityisen tärkeää huomioida jokapäiväiseen toimintaan liittyvät riskit. Saatat tahtomattasi aiheuttaa maataloustoiminnallasi vahinkoa ulkopuolisille ja joutua siitä vahingonkorvausvastuuseen. Elämä saattaa tuoda eteesi myös oikeudenkäyntiin johtavan riitatilanteen. Näihin ennalta arvaamattomiin tilanteisiin voit varautua maatilan toiminnan vastuu- ja oikeusturvavakuutuksilla.

Lisätietoa erilaisista vakuutusvaihtoehdoista saat lähimmästä palvelukonttoristasi, osoitteesta palvelu@pohjantahti.fi tai soittamalla palvelunumeroomme 020 763 4010 (ma–pe klo 8–20).

OTA YHTEYTTÄ!