Yrittäjälle ei koskaan satu mitään – vai miten se meni?

Yrittäjän ostaessa vakuutuksia hän lähtee usein liikkeelle määrittelemällä, mitkä asiat itselle ovat tärkeitä ja vakuuttamisen arvoisia. Yrityksen kiinteistö, irtaimisto ja autot tietysti tärkeimpinä… ja ne pakolliset henkilökunnan lakisääteiset vakuutukset… Mitäs muuta? No sinä itse tietenkin.

Usea yrittäjä tekee töitä sellaista tahtia, että vaikuttaa ainakin lähipiirin mielestä lähes supermieheltä tai -naiselta. Oikeasti yrittäjäkään ei ole vahingoittumaton tai kuolematon. Voi olla vaikeaa kuvitella, että itselle sattuisi jotakin vakavaa. Esimerkkejä yllättävistä tapaturmista ja sairauksista kuitenkin löytyy itse kunkin lähipiiristä. Mitä jos sinulle kävisi jotain?

Erityisesti pienissä muutaman tai jopa yhden hengen yrityksissä yrittäjän työpanos on kiistämättä täysin korvaamaton. Jos yrittäjälle tapahtuu jotakin, voi koko yrityksen toiminta mennä sekaisin, puhumattakaan yrittäjäperheen henkilökohtaisesta taloudesta.

Pahimmassa tapauksessa rahantulo yritykseen (ja myös perheeseen) lakkaa saman tien. Mahdollisten hoitojen ja kuntoutusten kustannukset tulevat silti itselle maksettaviksi, ja siksi usea yrittäjäkin palaa töihin puolikuntoisena. Tällöin sairaus tai vamma saattaa pahentua ja pitkittyä. Mistä yrittäjä saisi tukea?

Jokainen suomalainen saa hoidattaa itseään julkisen terveydenhuollon kautta, kunkin toimipisteen resurssien puitteissa. Tämän lisäksi omaa turvaansa voi parantaa vapaaehtoisilla tapaturma-, sairaus- ja matkustajavakuutuksilla sekä henkilökeskeytysvakuutuksella tapaturmatilanteita varten.

Yrittää kannattaa aina, mutta ei oman terveyden ja toimeentulon uhalla.

 

Ps. Uudella Yrityksen Tähtiterveysvakuutuksella panet turvaten kerralla itsesi ja muun henkilökunnan. Ainutlaatuinen Yrityksen Tähtiterveysvakuutus korvaa myös aiempia sairauksia ja vammoja!