Unelmia ja toimistohommia

Muistan vieläkin, kun nuorena tradenomiopiskelijana hain ensimmäistä oman alan kesätyöpaikkaa ja pääsin haastatteluun. Elettiin silloin helmikuuta 2007. Työhaastattelussa jännitys valtasi minut aivan kokonaan. Tuntui, että happi loppuu ja kainalot kostuvat. Vaikka haastattelussa kävi 20-vuotias hieman epävarma Anu, sain kuitenkin paikan. Siitä hetkestä alkoi urani vakuutusalalla.

Aluksi elin harhakuvitelmassa, että vakuutusalan työ on pelkkää asiakaspalvelua tai myyntiä. Nyt olen kuitenkin nähnyt ja kokenut läheltä, että vakuutusalalla työskentelee kaikkien alojen asiantuntijoita, ja heistä suurin osa on varsinaisia multitaskaajia. Olen onnekas, sillä olen saanut mahdollisuuden tutustua näiden vuosien varrella monenlaiseen toimenkuvaan. Lukeuden näiden moniosaajien joukkoon, jotka ovat ehtineet olla monessa mukana yli organisaatiorajojen. Työtehtäväni ovat koostuneet pääosin asiakaspalvelutyöstä korvauspalveluissa sekä markkinointisuunnittelijan tehtävistä. Palvelen sekä sisäisiä että ulkoisia asiakkaita, hyörin, pyörin ja häärään vähän siellä ja täällä. Hyöriminen ja pyöriminen jatkuu, koska olen jälleen astunut uusiin saappaisiin. Onni on työn vaihtelevuus ja monipuolisuus. Työurani ehkä kaikkein mieleenpainuvin työpäivä oli viime viikolla, kun pääsin tutustumaan mallin työn saloihin. Kuvasimme Pohjantähdelle uutta markkinointimateriaalia ja elämäni ensimmäistä kertaa minusta otettiin ammattivalokuvaajan toimesta kuvia. Jännityksellä odotan lopputulosta.

Kun puhutaan vakuutusalasta, mielikuvat johtavat useasti vakuutus- tai korvauspalveluihin, mutta vakuutusala on myös paljon muuta. Ketä vakuutusala sitten työllistää? Meillä Pohjantähdessä on vakuutus- ja korvauspalveluiden ammattilaisten lisäksi mm. talous- ja henkilöstöhallinnon, riskienhallinan, ict-palveluiden ja markkinoinnin ammattilaisia. Jos sormi menee suuhun tietoteknisten asioiden kanssa, kuten itselläni välillä tuppaa menemään, voin aina soittaa meidän tietohallinnon päivystykseen. Puhelimeen vastaa tuttu ääni, joka pystyy asiantuntevasti ratkaisemaan ongelman kuin ongelman. Samoin henkilöstöhallintoon tai palkanlaskentaan liittyvät asiat hoituvat puhelinsoitolla tai piipahtamalla osastolla. Rikkautta on monipuolisuus ja erilaisuus. Sitä ei tajua ennen kuin siihen törmää. Meillä työskentelee monen eri alojen asiantuntijoita ja on mahtavaa päästä myös itse näkemään vakuutusyhtiön toimintaa eri näkökulmista. Vastikään haimme ohjelmistoalan ammattilaisia ja tälläkin hetkellä meillä on haussa yhteyspäällikkö Turkuun. Jos haluat työskennellä huippuosaajien kanssa monipuolisessa työympäristössä, pidä silmällä avoimia työpaikkojamme!