"Kuules poika..." - ATK-työstä vakuutusyhtiössä - Petterin uratarina

Olipa kerran kauan kauan sitten, muinaisella 90-luvulla nuori mies. Nuori mies oli töissä isossa rakennusalan yrityksessä, mutta työt eivät olleet aivan sitä, mitä hän olisi mieluiten tehnyt.

Niinpä nuori mies meni rekrytointimessuille tutkailemaan vaihtoehtoja. Paikalla oli useampikin mielenkiintoinen yritys ständeineen, joihin ei kuitenkaan lukeutunut Iso Vakuutusyhtiö.

Ison Vakuutusyhtiön ständille ei tietenkään ollut mitään tungosta, ketäpä vakuutusyhtiö kiinnostaisi. Nuori mies seisoskeli ei-kovin-kiireisen-oloisena käytävällä. Niinpä hänet revittiin rupattelemaan Ison Vakuutusyhtiön ihmisten kanssa.

Nuori mies vastusteli pontevasti. ”Ei nämä vakuutushommat taida olla mun juttu, enemmän mua kiinnostaisi ATK-hommat!”

Ison Vakuutusyhtiön Mies oikein kimpaantui tästä ja lausui repliikin, joka jäi nuorelle miehelle takaraivoon varmaan loppuelämäksi. ”Kuules poika, vakuuttaminenhan on 100-prosenttisesti ATK:ta!”

(Siihen aikaan puhuttiin tosiaan automaattisesta tietojenkäsittelystä eli ATK:sta. Termi on korvautunut myöhemmin IT:llä, ICT:llä, digillä ja niin edelleen.)

Ison Vakuutusyhtiön Mies perusteli asiaa nuorelle miehelle – kuinkas muuten kuin vakuuttavasti.

Niinpä nuori mies sitten täytti paperisen hakulomakkeen (!!). Tämä sattuma sinetöi hänen työuransa aina näihin päiviin.

Harva nykyisinkään huomaa, miten monenlaisen taustan ihmisiä vakuutusyhtiöihin tarvitaan töihin.

Mietitäänpäs vähän. Meillä vakuutetaan ja korvataan vahinkoja, jotka liittyvät paitsi jokaisen meistä elämään myös kaikkien toimialojen yrityksiin.

Tarvitaan tietämystä terveydestä, sairauksista, kodin ja rakennusten tekniikasta ja ongelmista, ajoneuvoista, kaikista mahdollisista toimialoista ja vieläpä maataloudesta. Eikä tämäkään vielä riitä.

Nykyään Internet of Things (IoT) ja jopa Internet of Everything tulevat mukaan monenlaisessa arjenkin toiminnassa. Sen ymmärtäminen tarjoaa mahdollisuuksia vakuuttamiseen.

Tarkemmin ajatellen vakuuttaminen taitaakin olla toimialojen kuningas. Vakuutusyhtiön tulee osata kaikki muut toimialat sekä yrittämisen, elämisen, asumisen ja harrastamisen haasteet.

Niinpä vakuutusyhtiössä onkin töissä hyvin kirjava joukko osaajia.

On ainakin:

  • IT-asiantuntijoita
  • matemaatikoita
  • asiakaspalvelijoita ja myyjiä
  • juristeja
  • sairaanhoitajia
  • insinöörejä
  • talouden osaajia
  • data-analyytikoita
  • markkinointivirtuooseja
  • ja niin edelleen – tässä  listassa oli vain pieni murto-osa!

Aika harva on tiennyt ammattia opiskellessaan pääsevänsä lopulta vakuutusyhtiöön. Me alalle päässeet vaihdamme kuitenkin harvoin toimialaa – niin mielenkiintoista, monipuolista ja haastavaa työtä vakuuttaminen on!

Sinunkin osaamisellesi voisi olla tarvetta vakuutusyhtiössä. Kannattaa ainakin harkita – et tule katumaan!

Kurkkaa tästä avoinna olevat työpaikkamme ja laita hakemus tulille, jos yhtään kiinnostuit.