Kestääkö perheesi talous, jos et kuolekaan?

Usein vakuutuksia vertailtaessa pohditaan auton kaskon hintaa ja sitä, korvaako vakuutus parkkipaikalla auton kylkeen tulleen naarmun tai perheen juniorin rikkoutuneen älypuhelimen.

Mutta miten on perheesi henkilöturvien laita? Olisiko tärkeysjärjestystä syytä vavisuttaa?

Monessa perheessä ainoina henkilöturvina ovat ammattiliiton jäsenetuna tulevat tapaturma- ja matkustajavakuutukset – kaikilla ei edes niitä. Useimmiten korvaussummat ovat ajalta, jolloin markat muunnettiin euroiksi. Paljon on tänä aikana muuttunut, ja siksi korvaussummat ovat nykymittakaavassa riittämättömiä; yllättävä tapaturma saattaa vaatia useita leikkauksia, ja usein parhaan lopputuloksen saamiseksi toimenpiteiden riittävän ripeä suorittaminen vaatisi yksityislääkärin hoitoa. Tällaisissa tilanteissa korvaussummien merkitys erityisesti korostuu.

Lisäksi henkilöturvana voi olla asuntolainojen vakuudeksi hankittu pankin vaatima henkivakuutus, joka kattaa olemassa olevat lainat. Puolison kuollessa henkivakuutus auttaa jäljelle jääneitä omaisia pääsemään veloista ja ehkä auttamaan pahimman muutoksen yli.

Oletko kuitenkaan koskaan pysähtynyt pohtimaan, että työikäiselle on paljon todennäköisempää pysyvästi työkyvyttömäksi vammautuminen sairauden tai tapaturman vuoksi kuin kuoleminen? Mitä tapahtuu taloudellenne, jos sairastut tai vammaudut ja tulot romahtavat muutamaan sataseen kuukaudessa? Kestääkö siis perheesi talous, jos et kuolekaan?

Meiltä Pohjantähdestä saat vakuutuksen tapaturman, sairauden sekä pysyvän ja väliaikaisen työkyvyttömyyden varalle. Kun Kela myöntää pysyvän työkyvyttömyyden eläkkeen, saat korvauksen automaattisesti myös Aktian myöntämästä, Pohjantähden pysyvän työkyvyttömyyden vakuutuksesta.

Ps. Korvataan meillä hyvin ne auton naarmut ja kännykätkin.