Vauvavakuutus

vauvavakuutus

Vauvavakuutus turvaa tärkeimpäsi

Vauvavakuutus turvaa tulevan perheenjäsenen jo silloin, kun hän on vasta sydänääninä äitinsä vatsassa. Pohjantähden vauvavakuutukseen voit valita tapaturma-, sairauskulu- ja matkustajavakuutuksen sekä huoltajaturvan.

Milloin vauvavakuutus kannattaa ottaa?

Vauvavakuutus voidaan ottaa jo odotusaikana aikaisintaan raskausviikolla 17 ja viimeistään neljä viikkoa ennen laskettua aikaa, kun raskausviikkoja on alle 36. Raskausaikana vauvavakuutus myönnetään alle 46-vuotiaan äidin antaman terveysselvityksen perusteella, ja vakuutus astuu voimaan heti lapsesi synnyttyä.

Vaihtoehtoisesti voit ottaa lapsivakuutuksen seitsemän vuorokauden ikäiselle pienokaisellesi. Huomioithan, että tällöin heti syntymän jälkeen havaitut sairaudet tai vammat voivat aiheuttaa vakuutukseen korvaavuuteen vaikuttavia rajoitusehtoja.

Kun otat nyt vauvallesi vakuutuksen jo raskausaikana, Aktia Henkivakuutus tarjoaa sinulle lisäetuna 20 000 euron arvoisen henkivakuutuksen ilmaiseksi vuoden ajaksi.

OTA YHTEYTTÄ!

Lapsen sairauskulu- ja tapaturmavakuutus jatkuu koko eliniän

Lapsen vakuutus kannattaa, sillä Pohjantähden ainutlaatuiset sairauskulu- ja tapaturmavakuutukset jatkuvat katkeamattomana elinikäisesti ilman ikärajaa. Turva ei siis katkea silloinkaan, kun lapsesi tulee täysi-ikäiseksi eikä vakuutukseen näin muodostu vakuutuksen teon jälkeen korvaukseen liittyviä rajoitusehtoja. Huoltajaturva päättyy lapsesi täyttäessä 18 vuotta ja lapsesi matkustajavakuutus päättyy 80-vuotiaana.

Vauvavakuutus ja muut henkilövakuutukset voidaan myöntää, jos olet Pohjantähden kotivakuutusasiakas. Jos et ole vielä kotivakuutusasiakkaamme, pyydä tarjous myös kotisi turvaksi.

Mitä vauvavakuutus korvaa?

  • tapaturmasta tai sairaudesta aiheutuneet kustannukset, kuten lääkärinpalkkiot, lääkkeet ja perusvoiteet
  • sairauskuluvakuutus korvaa viestintävaikeuksien tutkimus- ja hoitokulut (esim. puheterapian, kun vakuutus on alkanut lapsen ollessa alle 5-vuotias)
  • huoltajaturvan perusteella maksetaan kertakorvauksena haittaraha, mikäli lapsella todetaan jokin vakuutusehdoissa mainittu vakava vamma tai sairaus

Kelan korvauksen jälkeen vauvavakuutus korvaa myös:

  • ravintovalmisteet, kuten apteekista reseptillä ostettavat äidinmaidonkorvikkeet, jos vauvallasi todetaan maitoallergia
  • vitamiinit, rohdosvalmisteet ja luontaistuotteet
  • yksityisellä terveydenhoitosektorilla annetun psyykkisen sairauden tai häiriötilan tutkimuksen ja hoidon
  • lääkärin tekemän näöntarkastuksen

Tiesithän myös, että tapaturmavakuutuksemme kattaa lapsesi harrastus- ja kilpaurheilutoiminnan 18 ikävuoteen asti ilman erillistä lisämaksua, etkä näin ollen tarvitse erillisiä lajikohtaisia lisenssivakuutuksia urheiluseuroilta.

Vauvavakuutuksen omavastuu ja vakuutusmäärä

Vauvavakuutukseen valitut vakuutusmäärät ja omavastuut ovat tapaturma- ja sairauskohtaisia. Kustakin tapaturmasta ja sairaudesta aiheutuneita hoitokuluja korvataan siten valittuun vakuutusmäärään saakka. Omavastuu vähennetään jokaisesta uudesta tapaturmasta ja sairaudesta vain kerran.

Lapsen tapaturmavakuutuksessa omavastuu on valittavissa 0–1 000 euron väliltä ja sairauskuluvakuutuksessa 90–1 000 euron väliltä. Omavastuun suuruudella voit itse vaikuttaa vakuutusmaksuun ja siihen minkä osan kustannuksista otat omalle vastuullesi. Matkustajavakuutuksessa ja huoltajaturvassa ei ole omavastuuta.

Tapaturma- ja sairauskuluvakuutus korvaavat myös ulkomailla sattuneen vamman tai alkaneen sairauden hoitokuluja vakuutusehtojen mukaisesti valittuun vakuutusmäärään asti. Vakuutus on voimassa ulkomailla 365 vuorokautta. Matkustajavakuutus on voimassa valitun matkakohtaisen ajan mukaisesti.

Lisätietoa erilaisista vakuutusvaihtoehdoista saat lähimmästä palvelukonttoristasi, osoitteesta palvelu@pohjantahti.fi tai soittamalla palvelunumeroomme 020 763 4010 (ma–pe klo 8–20).