Liikennevakuutus

Liikennevakuutus

Lakisääteinen liikennevakuutus

Liikennevakuutus on pakollinen vakuutus kaikille liikenteeseen käytettäville moottoriajoneuvoille. Se tarjoaa turvaa kaikille ajoneuvoissa mukana oleville henkilöille sekä syyttömän vastapuolen omaisuudelle. Liikennevakuutusta voit täydentää vapaaehtoisella ajoneuvovakuutuksella eli kaskovakuutuksella.

Voit tutustua liikennevakuutuslain sisältöön Finlexin sivuilla.

Laske liikennevakuutuksen hinta ja osta vakuutus

Milloin lakisääteinen liikennevakuutus pitää ottaa?

  • Liikennevakuutus on pakollinen kaikille liikenteeseen käytettäville moottoriajoneuvoille. Ajoneuvon ajoneuvorekisteriin merkittynä omistajana tai haltijana sinun tulee huolehtia liikennevakuutuksen ottamisesta.
  • Tarvitset liikennevakuutuksen aina myös rekisteröimättömälle ajoneuvollesi, vaikka ajaisit sillä ainoastaan esimerkiksi yksityisellä tiellä, pihalla, maastossa tai jäällä.

Laske liikennevakuutuksen hinta ja osta vakuutus

Liikennevakuutuksen voimassaolo ulkomailla

Liikennevakuutus on voimassa Euroopan talousalueella (ETA) ja kaikissa sen ulkopuolisissa Green Card -sopimusmaissa eli ”vihreän kortin maissa”. Jos lähdet ajoneuvollasi Pohjoismaiden ulkopuolelle, tilaa Pohjantähdestä vihreä kortti todistukseksi liikennevakuutuksesi voimassaolosta.

Ulkomailla sattunut liikennevahinko korvataan pääsääntöisesti sen maan säännösten mukaan, missä vahinko on tapahtunut. Suomalaisena autoilijana voit ETA-maissa valita, käytätkö syyllisenä ollessasi oman ajoneuvosi liikennevakuutusta, joka kattaa myös ajoneuvon kuljettajan ja omistajan mahdolliset henkilövahingot.

Liikennevakuutusmaksu

Liikennevakuutuksen hinta muodostuu monista eri tekijöistä, kuten

  • bonuksesta
  • ajoneuvon ominaisuuksista, esim. teho, paino, merkki, sylinteritilavuus, käyttövoima/polttoaine, ikä, käyttötapa, arvo
  • haltijasuhteesta
  • ajoneuvon käyttötavasta (yksityinen, luvanvarainen, kouluajoneuvo, vuokrattava)

Pohjantähtiturvan bonusjärjestelmä palkitsee sinut huolellisena Tähtikuljettajana, eikä yksi vahinko välttämättä laske bonustasi.  Mitä pidempi vahingoton bonushistoriasi on, sitä enemmän hyödyt bonusalennuksesta. Uuden liikennevakuutuksen lähtöbonus on 31 % ja bonusalennuksesi voi nousta jopa 81 %:iin asti. Bonus on henkilökohtainen ja voit saada saman bonuksen kaikkiin autoihisi, jotka vakuutat Pohjantähdessä.

Laske liikennevakuutuksen hinta ja osta vakuutus