Hevosvakuutus

hevosvakuutus

Hevosvakuutus tuo turvaa ratsullesi

Hevosvakuutus tuo turvaa karvaiselle ystävällesi vahingon tai sairauden sattuessa. Olipa hevosesi sitten kotitilallasi asusteleva lasten paras ystävä tai kentillä kilpaileva ratsu, voit vakuuttaa hevosesi Pohjantähtiturvan hevosvakuutuksella.

Hevosvakuutus tehdään joko omaan vakuutussopimukseensa tai osaksi kotisi ja perheesi Pohjantähtiturvaa. Jos et vielä ole Pohjantähden kotivakuutusasiakas, kannattaa pyytää tarjous myös kotisi ja omaisuutesi turvaksi!

Milloin hevosvakuutus kannattaa ottaa?

  • Hevosvakuutus myönnetään rekisteröidylle, vähintään kuukauden ja enintään 14 vuoden ikäiselle hevoselle.
  • Syntyvälle varsalle voit ottaa vakuutuksen seitsemännen tiineyskuukauden loppuun asti. Vakuutus alkaa kahdeksannen tiineyskuukauden alusta ja jatkuu syntymän jälkeen katkeamatta hevosvakuutuksena sen vakuutuskauden loppuun, jonka aikana hevonen täyttää 18 vuotta.
  • Voit vakuuttaa omistamasi tai sinun kanssasi vakinaisesti samassa taloudessa asuvan henkilön omistaman yksilöidyn hevosen. Voit vakuuttaa myös vuokrasopimuksen tai leasingsopimuksen perusteella vakuuttamisvelvollisuuden piiriin kuuluvan yksilöidyn hevosen tai syntyvän varsan.

Hevosvakuutus voidaan ottaa erillisenä vakuutussopimuksena tai liittää se osaksi kotisi ja perheesi vakuutusturvaa. Vakuutus päättyy sen vakuutuskauden loppuun, jonka aikana hevonen täyttää 18 vuotta.

OTA YHTEYTTÄ!

Mitä hevosvakuutus korvaa?

  • hevosen kuolemasta, hätäteurastuksesta sekä sikiön tai syntyneen varsan kuolemasta sinulle aiheutuvia taloudellisia menetyksiä
  • tapaturma- ja sairausvakuutus kattaa hevosen tapaturmasta tai sairaudesta aiheutuvia tutkimus- ja hoitokuluja

Voit laajentaa vakuutuksen voimassaoloalueen Pohjoismaista kaikkialle maailmaan ottamalla hevoselle ulkomaan lisäturvan tapaturman ja sairauden varalle. Hevosvastuu kattaa ulkopuolisille aiheutettuja henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet lain mukaan hevosenomistajana korvausvastuussa

Hevosvakuutuksen omavastuu ja vakuutusmäärä

Hevosen vakuutusmääränä kuoleman varalta on hevosen käypä arvo. Syntyvän varsan vakuutusmäärä voi olla enintään 1 700 euroa. Tietyissä tilanteissa vakuutusmäärää on mahdollista nostaa.

Hevosen ja syntyvän varsan hoitokulujen vakuutusmäärä on valittavissasi 3 000–6 000 euron väliltä. Vakuutusmäärä on vakuutuskausikohtainen maksimikorvausmäärä hoitokuluille.

Hoitokulujen omavastuun määrän hevosen sairaus- ja tapaturmavakuutuksiin voit määritellä itse 150–500 euron väliltä. Omavastuu vähennetään kummastakin kerran vakuutuskaudessa.

Ulkomaan lisäturvan omavastuu vähennetään aina matkakohtaisesti sekä tapaturma- että sairausriskin perusteella korvattavien hoitokulujen yhteismäärästä. Hevosvastuun omavastuu vähennetään aina jokaisen korvattavan vakuutustapahtuman vahingon määrästä.

Lisätietoa erilaisista vakuutusvaihtoehdoista saat lähimmästä palvelukonttoristasi, osoitteesta palvelu@pohjantahti.fi tai soittamalla palvelunumeroomme 020 763 4010 (ma–pe klo 8–20).