Lapsen sideharsolla paikattu polvi

Vapaa-ajalla sattunut liikenteen henkilövahinko

Liikennevakuutus korvaa liikennevahingossa aiheutuneet henkilövahingot sekä liikennevahingon syyttömän osapuolen ajoneuvolle ja omaisuudelle aiheutuneet vahingot. Liikennevahingon syylliselle osapuolelle aiheutunut esinevahinko käsitellään ajoneuvon mahdollisen vapaaehtoisen vakuutuksen perusteella.

Hoida vakuutusasiasi kätevästi Oma Pohjantähdessä

Toimi näin

1

Hakeudu hoitoon ja varaa aika lääkäriin

Mikäli olet vahingon sattumisen jälkeen käynyt lääkärin hoidossa, laskuttaa hoitolaitos usein suoraan vakuutusyhtiötä aiheutuneista hoitokuluista. Mikäli lasku liikennevahingon johdosta saamastasi hoidosta on lähetetty sinulle, pyydämme maksamaan hoitokulut ensin itse ja ilmoittamaan siitä vahinkoilmoituksen yhteydessä.

Mikäli olet vasta hakeutumassa hoitoon liikennevahingon seurauksena, voit vapaasti valita hoitolaitoksen, mutta halutessasi voit käyttää hyödyksi yhteistyökumppaneitamme Mehiläistä tai Linnan Klinikkaa.

2

Maksusitoumus tutkimukseen ja hoitoon

Mikäli lääkäri suosittelee vastaanottokäynnillä jatkotutkimuksia tai hoitoja, kuten magneettitutkimusta tai fysikaalista hoitoa, tulee ennen tutkimukseen tai hoitoon hakeutumista olla liikennevakuutusyhtiön myöntämä maksusitoumus tutkimuksen tai hoidon korvattavuutta varten. Maksusitoumuspyyntö käsitellään lääkärin kirjoittaman hoitotekstin perusteella.

Maksusitoumuksen pyytäminen ei kuitenkaan koske heti vahingon jälkeen tapahtunutta ensimmäistä lääkärin vastaanottokäyntiä ja sen yhteydessä tehtyjä vähäisiä tutkimuksia tai toimenpiteitä.

3

Aiheutuneiden kulujen korvaaminen

Liikennevahingosta aiheutuneen henkilövahingon vuoksi sinulle jo aiheutuneista kuluista, kuten lääke- tai matkakuluista, voit hakea korvausta ilmoittamalla niistä vahinkoilmoituksessa. Kuluista voit ilmoittaa meille myös sähköpostitse tai postitse.

4

Ilmoita vahingosta

Mikäli olet liikennevahingon syyllinen osapuoli kirjaudu Oma Pohjantähteen ja täytä vahinkoilmoitus.

Mikäli olet liikennevahingon syytön osapuoli selvitä vahingon syylliseltä osapuolelta vahinkoa käsittelevä vakuutusyhtiö ja ilmoita yhteystietosi kyseiseen yhtiöön. Syyttömänä osapuolena pääset ilmoittamaan vahingosta tällä lomakkeella.

Mikäli liikennevahingon syyllisyys on vielä epäselvä, voit hakea korvausta sen ajoneuvon liikennevakuutuksesta, jossa olit kuljettajana tai matkustajana.

Hoida vakuutusasiasi vaikka keskellä yötä
Oma Pohjantähdessä hoidat esimerkiksi muutokset ja korvaushakemukset silloin, kun sinulle sopii.