Kuva liikenteestä auton sisältä kuljettajan näkymä

Ulkomailla tapahtunut ajoneuvovahinko

Ulkomailla liikennekulttuuri saattaa poiketa huomattavasti totutusta. Vasemmanpuoleinen liikenne tai teiden huono kunto saattavat myös vaikeuttaa matkan tekoa.

Liikennevahingosta puhutaan silloin, kun onnettomuudessa on osallisena myös muita osapuolia, kuten toinen ajoneuvo, pyöräilijä, jalankulkija tai toisen henkilön omaisuutta. Ulkomailla sattuneet liikennevahingot korvataan vahinkomaan liikennevakuutuslain mukaisesti.

Ulkomailla voi sattua vahinkoja omalle ajoneuvolle myös ilman muita osallisia. Tällöin puhutaan kaskovahingosta. Pohjantähden kaskovakuutus on vakuutusehtojen mukaisesti voimassa myös ulkomailla. Mikäli ajoneuvosi vaurioituu vahingon takia ulkomailla, kannattaa paikan päällä ajoneuvolle teettää vain hätäkorjaus, jotta pääset jatkamaan matkaasi turvallisesti. Jos mahdollista, korjauta vaurioitunut ajoneuvo vasta Suomessa.

Hoida vakuutusasiasi kätevästi Oma Pohjantähdessä

Toimi näin

1

Hätätilanteessa

Ulkomailla suosittelemme ottamaan yhteyttä SOS Internationaliin. Suomenkielinen palvelu on käytössäsi ympäri vuorokauden numerossa +358 800 139 139.

2

Jos ajoneuvosi vauriot ovat pienet

  1. Ota kuvia ajoneuvosi vaurioista.
  2. Jos ajoneuvoa ei voi ajaa, hinauta se lähimmälle korjaamolle.
  3. Korjauta vauriot ja maksa korjaus itse. Säästä alkuperäiset asiakirjat.
3

Liikennevakuutuskeskuksen neuvot

Lue lisää Liikennevakuutuskeskuksen neuvot ulkomailla tapahtuvan liikennevahingon varalta.

4

Matkan katkeaminen ulkomailla

Ota yhteys hätäpalveluun hinauksen järjestämistä varten. Suomenkielinen palvelu on käytössäsi ympäri vuorokauden numerossa +358 800 139 139.

Ajoneuvon käyttökuntoon saamiseksi kuluvalta korjausajalta korvataan ylimääräisiä yöpymiskuluja enintään kolmelta vuorokaudelta. Yöpymiskuluja korvataan yhteensä enintään 200 euroa vuorokautta kohti.

Kuljettajan ja matkustajien kuljettamisesta lähtö- tai määräpaikkakunnalle aiheutuvia kuluja korvataan enintään 2.000 euroa.

5

Ilmoita vahingosta

Ilmoita vahingosta Oma Pohjantähden kautta. Oma Pohjantähdessä pääset täyttämään vahinkoilmoituksen.

Hoida vakuutusasiasi vaikka keskellä yötä
Oma Pohjantähdessä hoidat esimerkiksi muutokset ja korvaushakemukset silloin, kun sinulle sopii.