Auton mittaristo ja kuljettajan näkymä autotielle liikenteeseen

Tarvitsetko vuokra-autoa

Matka voi katketa monesta eri syystä. Jos joudut liikenneonnettomuuteen toisen ajoneuvon kanssa ja olet vahingon syytön osapuoli, voit olla oikeutettu saamaan vuokra-auton käyttöösi oman ajoneuvon korjauksen ajaksi.

Liikennevakuutuksen perusteella korvataan vuokra-auton käytöstä aiheutuneet kustannukset, mikäli auton käyttö on riittävän perusteltu ja tarpeellinen työssä tai elinkeinotoiminnassa tai autottomuudesta aiheutuu muutoin kohtuutonta haittaa. Vuokra-auton käytössä omavastuuosuutesi on 6 %. Mikäli ajoneuvosi on huoltoleasing-käytössä, omavastuuta ei peritä.

Jos matkasi keskeytyy esimerkiksi törmäyksen tai tieltä suistumisen takia, voit hakea korvausta omasta keskeytysvakuutuksestasi. Tällöin vakuutuksesta korvataan sinulle ajoneuvosi korjausajalta valitsemasi päiväkohtainen korvaus. Matkan keskeytyessä teknisen vian vuoksi, korvataan omistamasi henkilöauton keskeytysvakuutuksesta sinulle vuokra-auto maksimissaan kolmeksi vuorokaudeksi.

Hoida vakuutusasiasi kätevästi Oma Pohjantähdessä

Toimi näin

1

Tee vuokra-auton käyttötarveselvitys

Sijaisauton voit saada, jos olet ollut liikenneonnettomuudessa vahingon syytön osapuoli ja tarvitset vuokra-autoa oman ajoneuvosi korjausajaksi. Vuokra-autoa haet täyttämällä käyttötarveselvityksen.

Keskeytyskorvaus maksetaan korjaamon ilmoittaman korjausajan mukaisesti. Sinun ei tarvitse täyttää käyttötarveselvitystä tässä tapauksessa.

2

Vuokra-auton korvauskäsittely

Ilmoitamme tekstiviestillä, sähköpostilla tai puhelimitse, kun olemme käsitelleet vuokra-auton käyttöä koskevan hakemuksesi.

Teemme yhteistyötä autovuokraamo Scandia Rentin kanssa. Kun vuokra-auto myönnetään sinulle, Scandia Rent on sinuun yhteydessä auton vuokrauksen osalta.

3

Kun oma henkilöautosi jättää tien päälle teknisen vian vuoksi

Omistamasi henkilöauton jättäessä tielle teknisen vian vuoksi, korvataan keskeytysvakuutuksesta vuokra-auto maksimissaan kolmeksi vuorokaudeksi. Ottaessasi yhteyttä hätäpalveluun, saat tarkemmat toimintaohjeet ja vuokra-auton käyttöösi.

SOS Hinauksen hinaus- ja tiepalvelupäivystys on käytössäsi ympäri vuorokauden numerossa 0800 139 139.

Hoida vakuutusasiasi vaikka keskellä yötä
Oma Pohjantähdessä hoidat esimerkiksi muutokset ja korvaushakemukset silloin, kun sinulle sopii.