Siirry sisältöön
Oma Pohjantähti
Valoisa skandinaavinen piha järven rannalla

Palovahinko

Palovahinko

Kodin palovakuutus korvaa irti päässeen tulen, savun, noen tai räjähdyksen aiheuttaman vahingon. Vakuutettuna voi olla rakennus, osakehuoneiston pinnoitteet ja kalusteet sekä irtainomaisuus. Mikäli vakituinen asuntosi on asumiskelvoton vakuutuksesta korvattavan palovahingon johdosta, korvaa kodin irtaimistovakuutus vakuutusehtojen mukaiset Pohjantähden etukäteen hyväksymät kohtuulliset ja välttämättömät lisäkustannukset, kuten tilapäisasunnon vuokra- ja muuttokustannukset.

Tee vahinkoilmoitus Oma Pohjantähdessä

Toimi näin

1

Estä lisävahingot

Vaikka saisit palon sammumaan, soita pelastuslaitokselle, joka voi huolehtia tarvittavista jatkotoimista, ja jos kyseessä on taloyhtiö, ilmoita vahingosta viipymättä isännöitsijälle ja huoltoliikkeelle.

2

Ilmoita vahingosta

Ilmoita vahingosta Oma Pohjantähdessä tai soita asiakaspalveluumme 020 763 4010. Kun olet tehnyt ilmoituksen, olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä. Saat meiltä tarkemmat ja tapaukseen yksilöidyt ohjeet.

3

Vahinkoilmoituksen liitteet

Toimita pelastuslaitoksen onnettomuusseloste sekä poliisin tutkintapöytäkirja korvauskäsittelyä varten. Mikäli palovahinkoon liittyy tulisija tai hormi, toimita myös viimeisin nuohoustodistus.

4

Vahingon tarkastus

Rakennuksen palovahingot tarkastetaan Pohjantähden toimesta. Pohjantähti osallistuu vahingon syyn selvittämiseen ja antaa perustellun korvauspäätöksen tarpeellisten tutkimusten jälkeen.

Turkoosi lankakera ja puikot, jossa keskeneräinen työ
Hoida vakuutusasiasi vaikka keskellä yötä
Oma Pohjantähdessä hoidat esimerkiksi muutokset ja korvaushakemukset silloin, kun sinulle sopii.