Siirry sisältöön
Oma Pohjantähti
Lähikuva sateenvarjosta ja sateesta

Myrskyvahinko

Myrskyvahinko

Kun omaisuus on vakuutettu luonnonilmiön aiheuttamien vahinkojen varalta, korvaa vakuutus kovan tuulen tai myrskyn aiheuttamia vahinkoja. Pyri estämään lisävahingot. Mikäli puu on kaatunut pihallasi ja puu täytyy raivata tai rikkoutunutta vesikattoa paikattava tai suojattava välittömästi, näihin välttämättömiin toimiin voit ryhtyä. Jos kyseessä on taloyhtiö, ilmoita vahingosta viipymättä isännöitsijälle ja huoltoliikkeelle.

Tee vahinkoilmoitus Oma Pohjantähdessä

Toimi näin

1

Estä lisävahingot ja suojaa jäljelle jäänyttä omaisuutta

  1. Jos myrsky aiheuttaa sähkökatkon, joka estää asuntosi lämmittämisen, estä veden jäätyminen putkistoissa. Riski putkien jäätymiselle syntyy, jos pakkanen on jatkunut useamman päivän eikä asunnossa ole ollut lämmitystä.
  2. Jos rakennuksessa on takka tai muu tulisija, lämmitä asuntoa päivittäin ja pidä lämpö nollan yläpuolella. Jos asunnon lämmittäminen ei ole mahdollista tai se ei ole vakituisesti asuttu, olisi putkisto hyvä tyhjentää vedestä. Tarvittaessa kannattaa pyytää paikallinen putkimies apuun.
  3. Jos sinulla on mahdollisuus vuokrata aggregaatti, tämä kannattaa tehdä omaisuutesi suojelemiseksi.
  4. Sähkökatkoksien aikana pidä kylmälaitteiden ovet suljettuina.
2

Dokumentoi vauriot valokuvaamalla

Ota valokuvia lähtötilanteesta sekä vaiheittain vahingon raivauksen edetessä. Ota yleiskuvia koko vahinkoalueelta ja vahingoittuneesta omaisuudesta sekä lähikuvia vaurioituneesta kohdasta.

3

Selvitä omaisuuden korjausmahdollisuus

Selvitä vahingon korjauskustannuksia alan huoltoliikkeeltä tai asiantuntijaliikkeeltä tai  pyydä kiinteistön vaurioiden osalta urakoitsijalta eritelty korjauskustannuslaskelma. Muista, ettei vahingoittunutta omaisuutta saa hävittää tai purkutöitä aloittaa ennen kuin olet saanut siihen luvan Pohjantähdestä tai vahingon on tarkastanut ulkopuolinen taho.

4

Listaa vahingoittunut omaisuus

Mikäli omaisuutta on vaurioitunut myrskyn jäljiltä paljon, listaa vahingoittunut omaisuus. Merkitse listaan omaisuuden merkki, malli, ikä ja hinta.

5

Ilmoita vahingosta

Täytä vahinkoilmoitus Oma Pohjantähdessä ja toimita vahinkoilmoituksen mukana valokuvat, korjausarviot tai muut mahdolliset liitteet.

Turkoosi lankakera ja puikot, jossa keskeneräinen työ
Hoida vakuutusasiasi vaikka keskellä yötä
Oma Pohjantähdessä hoidat esimerkiksi muutokset ja korvaushakemukset silloin, kun sinulle sopii.